Wok med biff, lime, chili och vitlök

Betyg (1-5):
2.88 (57 betyg)

Färgsprakande wok med nudlar.

Tillagningstid: 30 minuter
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 2 msk olivolja
  • 2 strimlade morötter
  • 1 strimlad rödlök
  • 1 strimlad röd chilifrukt
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 skivade vitlöksklyfta
  • 500 g strimlad lövbiff
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 lime
  • Till servering:
  • 200 g nudlar

Gör så här

  1. Tillred nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Värm en wokpanna med hälften av oljan. Stek morot, lök, chili, ingefära och vitlök i 3 minuter. Lyft bort grönsakerna ur pannan så länge.
  3. Hetta upp wokpannan igen med resten av oljan och stek biffen med salt och peppar. Stek köttet i omgångar om woken är av mindre storlek.
  4. Blanda kött och grönsaker i woken och pressa över limesaft. Vänd ner nudlarna i woken och servera direkt.

Tips

Servera woken med ris och lägg gärna till mer grönsaker!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mikael

2016-05-24

Jag brukar göra den på sojastrimlor istället för lövbiff, och chalottenlök istället för lök, samt toppa av med lite tamari eller ostronsås på slutet för extra arom. Blir finfint.

😅Stefan

2014-07-13

Wok

Annica

2013-02-11

Ser enkelt och gott ut, ska testa!

Liknande recept

Frikadeller i currysås

(9)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

Grekiskt långkok i ugn

(25)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Docentens dillpasta

(6)

Slowcooked lammstek med ingefära och vitlök

(17)

Fläskfärsbiffar med sirapsslungad kål och ingefärsrotmos

(8)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 2 msk olivolja
  • 2 strimlade morötter
  • 1 strimlad rödlök
  • 1 strimlad röd chilifrukt
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 skivade vitlöksklyfta
  • 500 g strimlad lövbiff
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 lime
  • Till servering:
  • 200 g nudlar

Wok med biff, lime, chili och vitlök

Betyg (1-5):
2.88 (57 betyg)

Färgsprakande wok med nudlar.

Tillagningstid: 30 minuter
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tillred nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Värm en wokpanna med hälften av oljan. Stek morot, lök, chili, ingefära och vitlök i 3 minuter. Lyft bort grönsakerna ur pannan så länge.
  3. Hetta upp wokpannan igen med resten av oljan och stek biffen med salt och peppar. Stek köttet i omgångar om woken är av mindre storlek.
  4. Blanda kött och grönsaker i woken och pressa över limesaft. Vänd ner nudlarna i woken och servera direkt.

Tips

Servera woken med ris och lägg gärna till mer grönsaker!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mikael

2016-05-24

Jag brukar göra den på sojastrimlor istället för lövbiff, och chalottenlök istället för lök, samt toppa av med lite tamari eller ostronsås på slutet för extra arom. Blir finfint.

😅Stefan

2014-07-13

Wok

Annica

2013-02-11

Ser enkelt och gott ut, ska testa!

Liknande recept

Frikadeller i currysås

(9)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

Grekiskt långkok i ugn

(25)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Docentens dillpasta

(6)

Slowcooked lammstek med ingefära och vitlök

(17)

Fläskfärsbiffar med sirapsslungad kål och ingefärsrotmos

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies