Wallenbergare

Betyg (1-5):
3.23 (22 betyg)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 400 g kalvfärs
  • 4 äggulor
  • 1.5 dl grädde
  • 1 krm svart- eller vitpeppar
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • Stekning:
  • 1 msk smör eller margarin

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom ströbrödet och vispa ihop smeten med elvisp. Forma färsen till knubbiga biffar, ca 3 cm tjocka. Vänd dem försiktigt i ströbrödet. Låt fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek biffarna på svag värme, 3-5 min på varje sida.

Servering

Servera med potatismos, gröna ärter och ev lingonsylt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Omtanke och finess...

2013-04-02

Det skall vara både grädde och smör i moset och sedan skall det vispas länge och väl för att bli riktigt pösígt. Grovklippt persilja som blandas i höjer smaken ytterligare en klass.

Ingvar Andersson

2013-04-01

Mycke mera smör Då blir det gott med King edvard

lina

2013-03-27

Varför grädde i moset går lika bra med mjölk Lägger aldrig grädde i moset

Britt Friis, 24 mars 2013

2013-03-24

Det ska vara både grädde & smör i moset

Gun Rosenqvist

2013-03-24

Det skall vara smör i moset

Claes Nilsson

2013-03-23

Det ska vara Grädde & Smör i moset... :)

tomas

2013-03-19

det ska vara ägg ock smör i moset

Liknande recept

Gräddkokt rotselleri med kalvfrikadeller

(3)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(180)

Nacho de lux med pulled pork

(6)

Ugnspannkaka med wokade äpplen

(8)

Stora köttbullar i svampsås

(17)

Nötrulader

(16)

Taco med röda linser

(13)

Wallenbergare på lammfärs

(3)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 400 g kalvfärs
  • 4 äggulor
  • 1.5 dl grädde
  • 1 krm svart- eller vitpeppar
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • Stekning:
  • 1 msk smör eller margarin

Wallenbergare

Betyg (1-5):
3.23 (22 betyg)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom ströbrödet och vispa ihop smeten med elvisp. Forma färsen till knubbiga biffar, ca 3 cm tjocka. Vänd dem försiktigt i ströbrödet. Låt fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek biffarna på svag värme, 3-5 min på varje sida.

Servering

Servera med potatismos, gröna ärter och ev lingonsylt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Omtanke och finess...

2013-04-02

Det skall vara både grädde och smör i moset och sedan skall det vispas länge och väl för att bli riktigt pösígt. Grovklippt persilja som blandas i höjer smaken ytterligare en klass.

Ingvar Andersson

2013-04-01

Mycke mera smör Då blir det gott med King edvard

lina

2013-03-27

Varför grädde i moset går lika bra med mjölk Lägger aldrig grädde i moset

Britt Friis, 24 mars 2013

2013-03-24

Det ska vara både grädde & smör i moset

Gun Rosenqvist

2013-03-24

Det skall vara smör i moset

Claes Nilsson

2013-03-23

Det ska vara Grädde & Smör i moset... :)

tomas

2013-03-19

det ska vara ägg ock smör i moset

Liknande recept

Gräddkokt rotselleri med kalvfrikadeller

(3)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(180)

Nacho de lux med pulled pork

(6)

Ugnspannkaka med wokade äpplen

(8)

Stora köttbullar i svampsås

(17)

Nötrulader

(16)

Taco med röda linser

(13)

Wallenbergare på lammfärs

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies