För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Waldorfsnittar

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Aptitretare med friska och syrliga smaker från den klassiska waldorfsalladen.

8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl hackade valnötter
  • 1 gröna, finhackade äpplen (gärna Granny Smith)
  • 40 g finstrimlad selleristjälk
  • 1 dl matlagningsyoghurt eller gräddfil
  • 1 tsk senap
  • 360 g tunna skivor kavring utan kanter (en skiva per peraon)
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Rosta nötterna i torr panna och skala äpplena. Spara eventuellt några nötter till garnering. Hacka äpplen och valnötter, strimla sellerin fint. Blanda med yoghurt och senap. Stek kavringen i smöret. Låt brödet rinna av på ett hushållspapper och dela diagonalt till trekanter.
  2. Lägg lite röra på varje och garnera med äppelskivor, eller vindruvor och valnötter.

Tips

Utan mjölk: Byt ut matlagningsyoghurt mot soja sour supreme. Byt ut smör mot mjölkfritt alternativ. Utan gluten: Byt ut brödet mot glutenfritt. Laktoslågt: Byt ut matlagningsyoghurt mot lagtoslågt alternativ.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Färskostbollar med nötter och torkad frukt

(78)

Sommarsallad med melon och mynta

(4)

Fyllda fikon

(2)

Pinjenötsgremolata

(1)

Tofusatay med vattenmelon och jordnötssås

(1)

Smördegstarte med fikon, ädelost och valnötter

(5)

Portvins- och fikonmarmelad med valnötter

(28)

Charkuterier med valnötssalsa

(9)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 dl hackade valnötter
  • 1 gröna, finhackade äpplen (gärna Granny Smith)
  • 40 g finstrimlad selleristjälk
  • 1 dl matlagningsyoghurt eller gräddfil
  • 1 tsk senap
  • 360 g tunna skivor kavring utan kanter (en skiva per peraon)
  • 1 msk smör

Waldorfsnittar

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Aptitretare med friska och syrliga smaker från den klassiska waldorfsalladen.

8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta nötterna i torr panna och skala äpplena. Spara eventuellt några nötter till garnering. Hacka äpplen och valnötter, strimla sellerin fint. Blanda med yoghurt och senap. Stek kavringen i smöret. Låt brödet rinna av på ett hushållspapper och dela diagonalt till trekanter.
  2. Lägg lite röra på varje och garnera med äppelskivor, eller vindruvor och valnötter.

Tips

Utan mjölk: Byt ut matlagningsyoghurt mot soja sour supreme. Byt ut smör mot mjölkfritt alternativ. Utan gluten: Byt ut brödet mot glutenfritt. Laktoslågt: Byt ut matlagningsyoghurt mot lagtoslågt alternativ.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Färskostbollar med nötter och torkad frukt

(78)

Sommarsallad med melon och mynta

(4)

Fyllda fikon

(2)

Pinjenötsgremolata

(1)

Tofusatay med vattenmelon och jordnötssås

(1)

Smördegstarte med fikon, ädelost och valnötter

(5)

Portvins- och fikonmarmelad med valnötter

(28)

Charkuterier med valnötssalsa

(9)