Waldorfsnittar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Aptitretare med friska och syrliga smaker från den klassiska waldorfsalladen.

Tillagningstid: 15 minuter
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl hackade valnötter
  • 1 gröna, finhackade äpplen (gärna Granny Smith)
  • 40 g finstrimlad selleristjälk
  • 1 dl matlagningsyoghurt eller gräddfil
  • 1 tsk senap
  • 360 g tunna skivor kavring utan kanter (en skiva per peraon)
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Rosta nötterna i torr panna och skala äpplena. Spara eventuellt några nötter till garnering. Hacka äpplen och valnötter, strimla sellerin fint. Blanda med yoghurt och senap. Stek kavringen i smöret. Låt brödet rinna av på ett hushållspapper och dela diagonalt till trekanter.
  2. Lägg lite röra på varje och garnera med äppelskivor, eller vindruvor och valnötter.

Tips

Utan mjölk: Byt ut matlagningsyoghurt mot soja sour supreme. Byt ut smör mot mjölkfritt alternativ. Utan gluten: Byt ut brödet mot glutenfritt. Laktoslågt: Byt ut matlagningsyoghurt mot lagtoslågt alternativ.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Filodegsstrudel med nötter och torkad frukt

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillade tortillasnibbar med päron och ädelost

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pinjenötsgremolata

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fyllda fikon

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Portvins- och fikonmarmelad med valnötter

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Ägghalvor med äppel- och valnötsröra

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tofusatay med vattenmelon och jordnötssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Smördegstarte med fikon, ädelost och valnötter

Betyg
Betyg
(6)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 dl hackade valnötter
  • 1 gröna, finhackade äpplen (gärna Granny Smith)
  • 40 g finstrimlad selleristjälk
  • 1 dl matlagningsyoghurt eller gräddfil
  • 1 tsk senap
  • 360 g tunna skivor kavring utan kanter (en skiva per peraon)
  • 1 msk smör

Waldorfsnittar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Aptitretare med friska och syrliga smaker från den klassiska waldorfsalladen.

Tillagningstid: 15 minuter
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta nötterna i torr panna och skala äpplena. Spara eventuellt några nötter till garnering. Hacka äpplen och valnötter, strimla sellerin fint. Blanda med yoghurt och senap. Stek kavringen i smöret. Låt brödet rinna av på ett hushållspapper och dela diagonalt till trekanter.
  2. Lägg lite röra på varje och garnera med äppelskivor, eller vindruvor och valnötter.

Tips

Utan mjölk: Byt ut matlagningsyoghurt mot soja sour supreme. Byt ut smör mot mjölkfritt alternativ. Utan gluten: Byt ut brödet mot glutenfritt. Laktoslågt: Byt ut matlagningsyoghurt mot lagtoslågt alternativ.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Filodegsstrudel med nötter och torkad frukt

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillade tortillasnibbar med päron och ädelost

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pinjenötsgremolata

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fyllda fikon

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Portvins- och fikonmarmelad med valnötter

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Ägghalvor med äppel- och valnötsröra

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tofusatay med vattenmelon och jordnötssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Smördegstarte med fikon, ädelost och valnötter

Betyg
Betyg
(6)