Vol-au-vent med räkor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.57 (21 betyg)

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º-Grill
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • matfett
  • 1 dl matlagningsvin, vitt
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 dl finhackad dill
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk pressad citron
  • 500 g räkor med skal
  • 1 vol-au-vent, ca 200 g, finns att köpa färdig

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i matfett i en kastrull. Slå på vin och crème fraiche och låt koka 5 minuter. Rör ner dill, tomatpuré och citron. Skala räkorna. Lägg vol-au-venten på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och värm den mitt i ugnen 5 minuter. Lägg räkorna i stuvningen och hetta upp utan att koka. Flytta vol-au-venten till ett serveringsfat och fyll den med räkstuvningen.
  2. Servera genast med en blandad sallad

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Klassisk skagenröra på knäckebröd

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Räkdipp med chips

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Hummerpannacotta

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Asiatisk skaldjursröra på endivesallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Skagenröradipp med chips

Betyg
Betyg
(12)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • matfett
  • 1 dl matlagningsvin, vitt
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 dl finhackad dill
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk pressad citron
  • 500 g räkor med skal
  • 1 vol-au-vent, ca 200 g, finns att köpa färdig

Vol-au-vent med räkor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.57 (21 betyg)

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º-Grill
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i matfett i en kastrull. Slå på vin och crème fraiche och låt koka 5 minuter. Rör ner dill, tomatpuré och citron. Skala räkorna. Lägg vol-au-venten på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och värm den mitt i ugnen 5 minuter. Lägg räkorna i stuvningen och hetta upp utan att koka. Flytta vol-au-venten till ett serveringsfat och fyll den med räkstuvningen.
  2. Servera genast med en blandad sallad

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Klassisk skagenröra på knäckebröd

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Räkdipp med chips

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Hummerpannacotta

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Asiatisk skaldjursröra på endivesallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Skagenröradipp med chips

Betyg
Betyg
(12)