För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Vitlöksgratinerade musslor

Betyg (1-5):
3.2 (46 betyg)

Musslor är inte bara galet gott; det är dessutom en god gärning att äta dem - de är ju havets renhållare! Här i ugn för vitlöksälskaren.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º-250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg färska eller frysta blåmusslor eller grönmusslor
  • 3 schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • :
  • 3 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 40 g smör
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 msk ströbröd
  • 1 msk citron, pressad saft
  • 1 krm nymalen peppar
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Tina frysta musslor. Borsta eller skrapa skalen rena på de färska musslorna och dra bort skägget. Knacka musslorna i diskbänken om de är öppna. Stängs de inte då är de döda och ska inte ätas. Skölj musslorna väl.
  2. Skala löken och hacka den. Smält smöret i en rymlig gryta. Fräs löken och koka upp. Lägg i musslorna och häll i vin och vatten. Koka musslorna på hög värme tills de öppnar sig, ca 5 min. Släng musslor som inte öppnat sig. Häll av vätskan och låt dem svalna lite. Ta bort den ena skalhalvan på musslan och lägg halvan med musslan kvar på en plåt med bakplåtspapper eller i en ugnssäker form.
  3. Skala och hacka schalottenlöken och vitlöken. Smält smöret i en kastrull. Blanda i löken, persiljan, ströbrödet, pressad citron, salt och peppar. Smaka av. Fördela röran på musslorna. Strö över parmesan och gratinera på grill i ugnen 7-10 min.

Servering

Servera med rostat bröd och en grön- eller tomatsallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Så här öppnar och äter du ostron

(48)

Ägghalvor med sweet chili- och färskoströra

(10)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

Parmesansnäckor med räkor och lax

(28)

Räkor med mango, chili och koriander

(59)

Kräftstjärtar i smörig sås

(2)

Pankostekta kräftstjärtar

(15)

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

(61)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 kg färska eller frysta blåmusslor eller grönmusslor
  • 3 schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • :
  • 3 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 40 g smör
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 msk ströbröd
  • 1 msk citron, pressad saft
  • 1 krm nymalen peppar
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 krm salt

Vitlöksgratinerade musslor

Betyg (1-5):
3.2 (46 betyg)

Musslor är inte bara galet gott; det är dessutom en god gärning att äta dem - de är ju havets renhållare! Här i ugn för vitlöksälskaren.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º-250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tina frysta musslor. Borsta eller skrapa skalen rena på de färska musslorna och dra bort skägget. Knacka musslorna i diskbänken om de är öppna. Stängs de inte då är de döda och ska inte ätas. Skölj musslorna väl.
  2. Skala löken och hacka den. Smält smöret i en rymlig gryta. Fräs löken och koka upp. Lägg i musslorna och häll i vin och vatten. Koka musslorna på hög värme tills de öppnar sig, ca 5 min. Släng musslor som inte öppnat sig. Häll av vätskan och låt dem svalna lite. Ta bort den ena skalhalvan på musslan och lägg halvan med musslan kvar på en plåt med bakplåtspapper eller i en ugnssäker form.
  3. Skala och hacka schalottenlöken och vitlöken. Smält smöret i en kastrull. Blanda i löken, persiljan, ströbrödet, pressad citron, salt och peppar. Smaka av. Fördela röran på musslorna. Strö över parmesan och gratinera på grill i ugnen 7-10 min.

Servering

Servera med rostat bröd och en grön- eller tomatsallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Så här öppnar och äter du ostron

(48)

Ägghalvor med sweet chili- och färskoströra

(10)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

Parmesansnäckor med räkor och lax

(28)

Räkor med mango, chili och koriander

(59)

Kräftstjärtar i smörig sås

(2)

Pankostekta kräftstjärtar

(15)

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

(61)