Vitlöksdoftande lammsoppa

Betyg (1-5):
2.5 (2 betyg)

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 400 g lammkött, skuret i små kuber
  • 0.5 dl olja
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 hackad morot
  • 0.25 tunt skivad selleri
  • 1 msk hackad persilja
  • 3 skållade och finhackade tomater
  • 1.5 liter buljong (kokt på lammben, annars kycklingbuljongtärning)
  • 1 krm vitpeppar, efter smak
  • 1 kantskuret vitt bröd av grövre sort
  • Till stekning:
  • 1.5 msk olja till stekning

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en gryta och fräs lök, morot, selleri och persilja under omrörning ca 5 minuter.
  2. Tillsätt köttet och fräs ytterligare 5 minuter under omrörning. Vänd ner tomathacket, häll på buljongen, smaka av med salt och peppar och sjud på svag värme ca 30 minuter.
  3. Stek brödskivorna frasiga, placera dem i botten på tallrikar och häll över soppan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



dela

2012-10-30

gott, riktigt gott

Liknande recept

Asiatisk färspanna med vitlök och lime

(53)

Långkok i ugn

(29)

Bookmaker- burgare

(2)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Slowcooked lammstek med ingefära och vitlök

(17)

Amirs burgare med sköna tillbehör

(3)

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

(1)

Köttbullar i kokossås

(18)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 400 g lammkött, skuret i små kuber
  • 0.5 dl olja
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 hackad morot
  • 0.25 tunt skivad selleri
  • 1 msk hackad persilja
  • 3 skållade och finhackade tomater
  • 1.5 liter buljong (kokt på lammben, annars kycklingbuljongtärning)
  • 1 krm vitpeppar, efter smak
  • 1 kantskuret vitt bröd av grövre sort
  • Till stekning:
  • 1.5 msk olja till stekning

Vitlöksdoftande lammsoppa

Betyg (1-5):
2.5 (2 betyg)

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en gryta och fräs lök, morot, selleri och persilja under omrörning ca 5 minuter.
  2. Tillsätt köttet och fräs ytterligare 5 minuter under omrörning. Vänd ner tomathacket, häll på buljongen, smaka av med salt och peppar och sjud på svag värme ca 30 minuter.
  3. Stek brödskivorna frasiga, placera dem i botten på tallrikar och häll över soppan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



dela

2012-10-30

gott, riktigt gott

Liknande recept

Asiatisk färspanna med vitlök och lime

(53)

Långkok i ugn

(29)

Bookmaker- burgare

(2)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Slowcooked lammstek med ingefära och vitlök

(17)

Amirs burgare med sköna tillbehör

(3)

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

(1)

Köttbullar i kokossås

(18)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies