
Vita bönbullar med brynt smör
Betyg (1-5):
Bönbullar med klassiska tillbehör
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (15)
- 1 dl mjölk
- 1 st ägg
- 2 dl ströbröd
- 3 dl kokta vita bönor, mosade
- 2 dl riven ost
- 2 dl mandelmjöl
- 0.5 gul lök, finhackad eller grovriven
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 msk smör (till stekning)
- 1 msk olja (till stekning)
- 1 tsk salt
- Till servering
- 600 g potatis
- 250 g broccoli
- 2 dl rårörda lingon
- 50 g smör, brynt
Gör så här
- Koka potatisen i saltat vatten. Blanda mjölk, ägg och ströbröd i en skål och låt svälla ca 5 min. Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en jämn smet. Forma till runda bollar med blöta händer.
- Stek bönbullarna i olja och smör i en stekpanna till fin yta, sänk värmen och stek ytterligare 3 min.
- Skär broccolin i buketter och stammen i tunna skivor. Koka i saltat vatten ca 3 min.
- Servera bönbullarna med potatis, broccoli, rårörda lingon och brynt smör.
Liknande recept
Vita bönbullar med brynt smör
Betyg (1-5):
Bönbullar med klassiska tillbehör
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka potatisen i saltat vatten. Blanda mjölk, ägg och ströbröd i en skål och låt svälla ca 5 min. Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en jämn smet. Forma till runda bollar med blöta händer.
- Stek bönbullarna i olja och smör i en stekpanna till fin yta, sänk värmen och stek ytterligare 3 min.
- Skär broccolin i buketter och stammen i tunna skivor. Koka i saltat vatten ca 3 min.
- Servera bönbullarna med potatis, broccoli, rårörda lingon och brynt smör.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!