Vita bönbullar med brynt smör

Betyg (1-5):
4.5 (8 betyg)

Bönbullar med klassiska tillbehör

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 1 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 3 dl kokta vita bönor, mosade
  • 2 dl riven ost
  • 2 dl mandelmjöl
  • 0.5 gul lök, finhackad eller grovriven
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör (till stekning)
  • 1 msk olja (till stekning)
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 600 g potatis
  • 250 g broccoli
  • 2 dl rårörda lingon
  • 50 g smör, brynt

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Blanda mjölk, ägg och ströbröd i en skål och låt svälla ca 5 min. Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en jämn smet. Forma till runda bollar med blöta händer.
  2. Stek bönbullarna i olja och smör i en stekpanna till fin yta, sänk värmen och stek ytterligare 3 min.
  3. Skär broccolin i buketter och stammen i tunna skivor. Koka i saltat vatten ca 3 min.
  4. Servera bönbullarna med potatis, broccoli, rårörda lingon och brynt smör.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tacoplåt med sötpotatis, bönor och cashewnötter

(37)

Grekisk böngryta

(58)

Böngryta

(5)

Kycklingspett med hummus

(6)

Gulasch med bönor

(24)

Kalkon med rostad sötpotatis och bönsallad

(2)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Sojabönsoppa med citruskräm och ost- och skinkfylld pannkaksrulle

(1)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 3 dl kokta vita bönor, mosade
  • 2 dl riven ost
  • 2 dl mandelmjöl
  • 0.5 gul lök, finhackad eller grovriven
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör (till stekning)
  • 1 msk olja (till stekning)
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 600 g potatis
  • 250 g broccoli
  • 2 dl rårörda lingon
  • 50 g smör, brynt

Vita bönbullar med brynt smör

Betyg (1-5):
4.5 (8 betyg)

Bönbullar med klassiska tillbehör

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Blanda mjölk, ägg och ströbröd i en skål och låt svälla ca 5 min. Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en jämn smet. Forma till runda bollar med blöta händer.
  2. Stek bönbullarna i olja och smör i en stekpanna till fin yta, sänk värmen och stek ytterligare 3 min.
  3. Skär broccolin i buketter och stammen i tunna skivor. Koka i saltat vatten ca 3 min.
  4. Servera bönbullarna med potatis, broccoli, rårörda lingon och brynt smör.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tacoplåt med sötpotatis, bönor och cashewnötter

(37)

Grekisk böngryta

(58)

Böngryta

(5)

Kycklingspett med hummus

(6)

Gulasch med bönor

(24)

Kalkon med rostad sötpotatis och bönsallad

(2)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Sojabönsoppa med citruskräm och ost- och skinkfylld pannkaksrulle

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies