
Vit kladdkaka med hallon
Härligt saftig kladdkaka med vit choklad, citron, färska hallon och crunchig smultopping. Servera med en klick vispgrädde.
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2.5 dl vetemjöl
- 100 g smör
- 100 g vit choklad, finhackad
- 2 tsk rivet citronskal
- 10 färska hallon
- Smuldeg
- 50 g smör, rumsvarmt
- 0.5 dl strösocker
- 1 dl havregryn
- 1 dl solrosfrön
- 0.5 dl kokosflingor
- Topping
- 200 g färska hallon
- vispgrädde, till servering
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Smula ihop alla ingredienser till smuldegen med fingrarna. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker och mjöl. Smält smöret i en kastrull.
- Dra kastrullen från värmen och tillsätt chokladen. Rör tills chokladen smält. Häll i äggblandning och citronskal. Rör till en jämn smet.
- Smöra och bröa en pajform, 28 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Häll i smeten. Fördela hallon över kakan och strö på smulet.
- Grädda mitt i ugnen ca 22 min. Låt svalna lite. Toppa kakan med färska hallon och servera med fluffigt vispad grädde.
Liknande recept
Vit kladdkaka med hallon
Härligt saftig kladdkaka med vit choklad, citron, färska hallon och crunchig smultopping. Servera med en klick vispgrädde.
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Smula ihop alla ingredienser till smuldegen med fingrarna. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker och mjöl. Smält smöret i en kastrull.
- Dra kastrullen från värmen och tillsätt chokladen. Rör tills chokladen smält. Häll i äggblandning och citronskal. Rör till en jämn smet.
- Smöra och bröa en pajform, 28 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Häll i smeten. Fördela hallon över kakan och strö på smulet.
- Grädda mitt i ugnen ca 22 min. Låt svalna lite. Toppa kakan med färska hallon och servera med fluffigt vispad grädde.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-01-02
Gjorde som föregående recensenter sa, förgräddade kakan i 10 minuter innan jag la på smulet, det blev bra. Tycker dock inte att smaken på smulet var så god, kakan hade varit bättre som vanlig kladdkaka. Som kidsen sa, det smakar gröt.
2018-08-04
Jag ”förgräddade” ca 10-15 min innan jag la på smultoppingen. Då blev det perfekt. Skippa vispgrädden till, den behövs inte, godare utan, men färska hallon till är ett måste. Kakan blev mycket uppskattad!
2018-07-29
God kladdkaka men ganska maffig. Bör serveras som små bitar.
2018-07-05
Kan bara instämma med tidigare kommentar! Jag bakade från tidningens recept. Smultoppingen åkte rakt genom kakan och la sig på botten i formen. Det blev inte alls bra, en sockerkaka med en massa kladd i botten som nästan brände fast trots bakplåtspapper och smord form. Jag gräddade bara 30 min i 150 grader, och det räckte gott och väl.
2018-06-27
Detta recept har korrigerats efter feltryck i Mer smak.
2018-06-22
Håller med föregående bagare, det här blev ingen kladdkaka. Det är mycket som inte stämmer i receptet. Först och främst tiden då, 55 minuter i ugn ger en torr kaka. Tittar man på bilden är det hallon i själva smeten, det är det inte enligt receptet. Och på bilden ligger smulet lite knaprigt och härligt ovanpå kladdkakan. Så blir det inte om man följer receptet. När man strör smuldegen över den ogräddade smeten sjunker förstås smulet ned. Slutligen: Man måste vara väldigt snabb om man ska kunna svänga ihop kakan på tio minuter. Det kan möjligen lyckas om alla ingredienser står uppradade redan, inklusive att citronen är tvättad, torkad och riven...
2018-06-21
55 minuter i ugnen blir jättefel och ingen kladdkaka alls. Det borde jag förstått! Vad ska det vara egentligen? 15 minuter? 25 minuter?
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Camilla
2021-01-02
Gjorde som föregående recensenter sa, förgräddade kakan i 10 minuter innan jag la på smulet, det blev bra. Tycker dock inte att smaken på smulet var så god, kakan hade varit bättre som vanlig kladdkaka. Som kidsen sa, det smakar gröt.
Anna
2018-08-04
Jag ”förgräddade” ca 10-15 min innan jag la på smultoppingen. Då blev det perfekt. Skippa vispgrädden till, den behövs inte, godare utan, men färska hallon till är ett måste. Kakan blev mycket uppskattad!
Magnus
2018-07-29
God kladdkaka men ganska maffig. Bör serveras som små bitar.
Inger
2018-07-05
Kan bara instämma med tidigare kommentar! Jag bakade från tidningens recept. Smultoppingen åkte rakt genom kakan och la sig på botten i formen. Det blev inte alls bra, en sockerkaka med en massa kladd i botten som nästan brände fast trots bakplåtspapper och smord form. Jag gräddade bara 30 min i 150 grader, och det räckte gott och väl.
Coop
2018-06-27
Detta recept har korrigerats efter feltryck i Mer smak.
Åse
2018-06-22
Håller med föregående bagare, det här blev ingen kladdkaka. Det är mycket som inte stämmer i receptet. Först och främst tiden då, 55 minuter i ugn ger en torr kaka. Tittar man på bilden är det hallon i själva smeten, det är det inte enligt receptet. Och på bilden ligger smulet lite knaprigt och härligt ovanpå kladdkakan. Så blir det inte om man följer receptet. När man strör smuldegen över den ogräddade smeten sjunker förstås smulet ned. Slutligen: Man måste vara väldigt snabb om man ska kunna svänga ihop kakan på tio minuter. Det kan möjligen lyckas om alla ingredienser står uppradade redan, inklusive att citronen är tvättad, torkad och riven...
Misslyckad bagare
2018-06-21
55 minuter i ugnen blir jättefel och ingen kladdkaka alls. Det borde jag förstått! Vad ska det vara egentligen? 15 minuter? 25 minuter?