Vit kladdkaka med godis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.6 (5 betyg)

Den här underbara kakan är nog omöjlig att inte tycka om. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g smör
  • 200 g vit choklad
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2.75 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • Topping
  • 3 dl m&m godis
  • 2 dl tunt skivad choklad, t ex Co-co eller Snickers

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Klä en form med avtagbar kant, ca 26 cm i diameter, med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull. Dra kastrullen från värmen och tillsätt chokladen. Rör tills chokladen smält och låt svalna ca 5 min.
  3. Knäck i äggen ett i taget. Rör ner socker, mjöl och vaniljsocker. Rör till en jämn smet och häll smeten i formen.
  4. Fördela hälften av godisarna över kakan och grädda mitt i ugnen 10 min. Strö över resten av godisarna och grädda ytterligare ca 20 min. Låt kakan svalna i formen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rabarbercheesecake med jordgubbar

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Rabarberpaj med kardemumma

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Påskens morotstårta

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Chokladtårta till påsk

Betyg
Betyg
(184)
Spara recept

Kladdkaka med marinerade jordgubbar

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(14)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 150 g smör
  • 200 g vit choklad
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2.75 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • Topping
  • 3 dl m&m godis
  • 2 dl tunt skivad choklad, t ex Co-co eller Snickers

Vit kladdkaka med godis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.6 (5 betyg)

Den här underbara kakan är nog omöjlig att inte tycka om. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Klä en form med avtagbar kant, ca 26 cm i diameter, med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull. Dra kastrullen från värmen och tillsätt chokladen. Rör tills chokladen smält och låt svalna ca 5 min.
  3. Knäck i äggen ett i taget. Rör ner socker, mjöl och vaniljsocker. Rör till en jämn smet och häll smeten i formen.
  4. Fördela hälften av godisarna över kakan och grädda mitt i ugnen 10 min. Strö över resten av godisarna och grädda ytterligare ca 20 min. Låt kakan svalna i formen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rabarbercheesecake med jordgubbar

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Rabarberpaj med kardemumma

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Påskens morotstårta

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Chokladtårta till påsk

Betyg
Betyg
(184)
Spara recept

Kladdkaka med marinerade jordgubbar

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(14)