Vit chokladmousse med fruktsalsa

Betyg (1-5):
3.29 (28 betyg)

Frukterna ger en välbehövlig fräschör åt den vita chokladmoussen. En perfekt balanserad efterrätt.

Tillagningstid: 2 timmar 15 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g vit blockchoklad
  • 2 dl kesella
  • Fruktsalsa:
  • 1 mango
  • 2 nektariner eller persikor
  • 2 kiwi
  • 0.5 dl blad från mynta
  • 2 tsk socker eller flytande honung

Gör så här

  1. Vispa grädden. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron enligt anvisning på förpackningen. Blanda den smälta chokladen med kesellan. Rör ner grädden.
  2. Fördela smeten i glas och ställ i kylen att stelna minst 2 timmar.
  3. Skala och kärna ur frukten och skär den i små tärningar. Blanda den med mynta och socker eller honung och ställ i kylen.
  4. Skeda salsa och bär över moussen strax före servering.

Servering

Frukterna ger en välbehövlig fräschör åt den vita chokladmoussen, så det är en redan mycket balanserad rätt som vi ska passa in ett vin till. För att inte förskjuta balansen behöver vi ett vin med tillräcklig fruktighet för att klara fruktsalsan och kraft för att stå upp mot chokladen.

Tips

Frukten kan ersättas med färska bär.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Passionsfruktscheesecake

(32)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)

Äggtoddy med apelsin

(1)

Rabarberpaj med kardemumma

(29)

Vit chokladtryffel

(39)

Snabba marängbakelser

(1)

Kardemumma- och vaniljpannacotta med rabarberkompott och mandelkrisp

(36)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g vit blockchoklad
  • 2 dl kesella
  • Fruktsalsa:
  • 1 mango
  • 2 nektariner eller persikor
  • 2 kiwi
  • 0.5 dl blad från mynta
  • 2 tsk socker eller flytande honung

Vit chokladmousse med fruktsalsa

Betyg (1-5):
3.29 (28 betyg)

Frukterna ger en välbehövlig fräschör åt den vita chokladmoussen. En perfekt balanserad efterrätt.

Tillagningstid: 2 timmar 15 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa grädden. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron enligt anvisning på förpackningen. Blanda den smälta chokladen med kesellan. Rör ner grädden.
  2. Fördela smeten i glas och ställ i kylen att stelna minst 2 timmar.
  3. Skala och kärna ur frukten och skär den i små tärningar. Blanda den med mynta och socker eller honung och ställ i kylen.
  4. Skeda salsa och bär över moussen strax före servering.

Servering

Frukterna ger en välbehövlig fräschör åt den vita chokladmoussen, så det är en redan mycket balanserad rätt som vi ska passa in ett vin till. För att inte förskjuta balansen behöver vi ett vin med tillräcklig fruktighet för att klara fruktsalsan och kraft för att stå upp mot chokladen.

Tips

Frukten kan ersättas med färska bär.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Passionsfruktscheesecake

(32)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)

Äggtoddy med apelsin

(1)

Rabarberpaj med kardemumma

(29)

Vit chokladtryffel

(39)

Snabba marängbakelser

(1)

Kardemumma- och vaniljpannacotta med rabarberkompott och mandelkrisp

(36)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies