
Vit chokladkräm med äpplen och ingefära
Betyg (1-5):
I denna flotta dessert kombineras bitande fräsch ingefära med en mjölkvit krämig choklad. Fin avslutning på en god middag.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 2 urkärnade, finhackade äpplen
- 2 krm malen ingefära
- 1 tsk råsocker
- 1 msk finhackad färsk mynta
- 0.5 lime, rivet skal och pressad saft
- Vit chokladkräm:
- 1 dl crème fraiche
- 100 g finhackad vit choklad
- Garnering:
- 1 msk färsk mynta, några blad
Gör så här
- Blanda äpple med ingefära, råsocker, mynta och lime. Värm crème fraichen. Smält chokladen under omrörning i crème fraichen. Ställ krämen att svalna i kylskåp, rör om då och då.
- Häll upp chokladkrämen i portionsglas och lägg på äppelblandningen. Garnera med ett myntablad.
Liknande recept
Vit chokladkräm med äpplen och ingefära
Betyg (1-5):
I denna flotta dessert kombineras bitande fräsch ingefära med en mjölkvit krämig choklad. Fin avslutning på en god middag.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda äpple med ingefära, råsocker, mynta och lime. Värm crème fraichen. Smält chokladen under omrörning i crème fraichen. Ställ krämen att svalna i kylskåp, rör om då och då.
- Häll upp chokladkrämen i portionsglas och lägg på äppelblandningen. Garnera med ett myntablad.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!