Vit chokladkräm med äpplen och ingefära

Betyg (1-5):
3.52 (29 betyg)

I denna flotta dessert kombineras bitande fräsch ingefära med en mjölkvit krämig choklad. Fin avslutning på en god middag.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 2 urkärnade, finhackade äpplen
  • 2 krm malen ingefära
  • 1 tsk råsocker
  • 1 msk finhackad färsk mynta
  • 0.5 lime, rivet skal och pressad saft
  • Vit chokladkräm:
  • 1 dl crème fraiche
  • 100 g finhackad vit choklad
  • Garnering:
  • 1 msk färsk mynta, några blad

Gör så här

  1. Blanda äpple med ingefära, råsocker, mynta och lime. Värm crème fraichen. Smält chokladen under omrörning i crème fraichen. Ställ krämen att svalna i kylskåp, rör om då och då.
  2. Häll upp chokladkrämen i portionsglas och lägg på äppelblandningen. Garnera med ett myntablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Fruktsallad med nötter och mörk choklad

(19)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Bananpannkakor

(33)

Chiayoghurtbägare

(13)

Frasvåfflor

(123)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Mangobowl med kokos

(7)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 urkärnade, finhackade äpplen
  • 2 krm malen ingefära
  • 1 tsk råsocker
  • 1 msk finhackad färsk mynta
  • 0.5 lime, rivet skal och pressad saft
  • Vit chokladkräm:
  • 1 dl crème fraiche
  • 100 g finhackad vit choklad
  • Garnering:
  • 1 msk färsk mynta, några blad

Vit chokladkräm med äpplen och ingefära

Betyg (1-5):
3.52 (29 betyg)

I denna flotta dessert kombineras bitande fräsch ingefära med en mjölkvit krämig choklad. Fin avslutning på en god middag.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda äpple med ingefära, råsocker, mynta och lime. Värm crème fraichen. Smält chokladen under omrörning i crème fraichen. Ställ krämen att svalna i kylskåp, rör om då och då.
  2. Häll upp chokladkrämen i portionsglas och lägg på äppelblandningen. Garnera med ett myntablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Fruktsallad med nötter och mörk choklad

(19)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Bananpannkakor

(33)

Chiayoghurtbägare

(13)

Frasvåfflor

(123)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Mangobowl med kokos

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies