Vit bönsoppa med svamp och örtolja

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.86 (14 betyg)

Bönorna gör soppan naturligt len och krämig, när du sedan ringlat på den gröna örtiga oljan är rätten redo att avnjutas.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g kokta vita bönor (cannellini eller stora bönor)
  • 1 hackad gul lök
  • 2 skivade potatisar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 200 g skivade champinjoner
  • Örtolja:
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl plockad persilja och andra valfria, färska örtkryddor
  • 1 msk vatten

Gör så här

Örtolja

  1. Mixa olja med persiljan och övriga gröna örtkryddor så att oljan blir härligt grön.
  2. Skölj bönorna. Fräs lök och potatis i fettet i en gryta.
  3. Tillsätt bönor och vatten, lägg i buljongtärningen. Koka ca 10 minuter tills potatisen är mjuk. Mosa med mixerstav. Bryn svampen och lägg ner i soppan vid serveringen. Ringla över örtolja.
  4. Servera med bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



9 st
  • Ingredienser (9)
  • 400 g kokta vita bönor (cannellini eller stora bönor)
  • 1 hackad gul lök
  • 2 skivade potatisar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 200 g skivade champinjoner
  • Örtolja:
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl plockad persilja och andra valfria, färska örtkryddor
  • 1 msk vatten

Vit bönsoppa med svamp och örtolja

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.86 (14 betyg)

Bönorna gör soppan naturligt len och krämig, när du sedan ringlat på den gröna örtiga oljan är rätten redo att avnjutas.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Örtolja

  1. Mixa olja med persiljan och övriga gröna örtkryddor så att oljan blir härligt grön.
  2. Skölj bönorna. Fräs lök och potatis i fettet i en gryta.
  3. Tillsätt bönor och vatten, lägg i buljongtärningen. Koka ca 10 minuter tills potatisen är mjuk. Mosa med mixerstav. Bryn svampen och lägg ner i soppan vid serveringen. Ringla över örtolja.
  4. Servera med bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!