Viltskav med rotfruktsmos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.87 (23 betyg)

Njut av en riktigt klassisk husman med lingon och mos.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Viltskav:
  • 1 msk smör
  • 500 g renskav eller älgskav
  • 1 hackad gul lök
  • 6 enbär, krossade i mortel
  • 2 msk messmör
  • 2 dl grädde
  • 3 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 krm peppar
  • 0.5 dl lingon
  • 1.5 tsk salt
  • Rotfruktsmos:
  • 500 g potatis, i bitar
  • 500 g palsternacka, i bitar
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Hetta upp smör i en stekpanna och lägg i ren- eller älgskav och lök. Rör om då och då så att köttet blir brynt runt om, det tar några minuter. Tillsätt enbär, messmör, grädde, vatten och buljongtärning. Rör om och sänk värmen.
  2. Låt allt småkoka i några minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg gärna i lingon i skavet. Strö eventuellt över lite hackad persilja innan servering.

Rotfruktsmos

  1. Koka rotfruktsbitarna i lättsaltat vatten tills de är mjuka, cirka 15 minuter. Värm mjölk i en annan kastrull. Häll av kokvattnet och vispa sönder bitarna med elvisp. Lägg i smöret och häll i den varma mjölken. Vispa alltihop försiktigt med elvispen tills det blir mos. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kalle Karlsson

2014-01-24

Gjorde den på älgkött den blev jättegod. Till dessert blev det en ostbrickan.

Frida Hultgren

2013-10-04

Jättegott! En favorit hos barnen!

Ingela

2012-03-28

Verkligen gott. Kommer göra om denna.

maj_lis lindström

2011-12-08

en god åsnabblagad mat som dessutom är näringsrik,å ekologiska ingredienser.

Liknande recept

Spara recept

Köttfärssås på nytt sätt

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Lammkebab med rotsaker och morotsraita

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Musslor med bacon och rotfrukter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(78)
Spara recept

Rotfruktsraggmunk med fläsk och lingon

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pasta bolognese

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Fläsksida med syrade polkabetor

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

Betyg
Betyg
(6)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • Viltskav:
  • 1 msk smör
  • 500 g renskav eller älgskav
  • 1 hackad gul lök
  • 6 enbär, krossade i mortel
  • 2 msk messmör
  • 2 dl grädde
  • 3 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 krm peppar
  • 0.5 dl lingon
  • 1.5 tsk salt
  • Rotfruktsmos:
  • 500 g potatis, i bitar
  • 500 g palsternacka, i bitar
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk salt

Viltskav med rotfruktsmos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.87 (23 betyg)

Njut av en riktigt klassisk husman med lingon och mos.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp smör i en stekpanna och lägg i ren- eller älgskav och lök. Rör om då och då så att köttet blir brynt runt om, det tar några minuter. Tillsätt enbär, messmör, grädde, vatten och buljongtärning. Rör om och sänk värmen.
  2. Låt allt småkoka i några minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg gärna i lingon i skavet. Strö eventuellt över lite hackad persilja innan servering.

Rotfruktsmos

  1. Koka rotfruktsbitarna i lättsaltat vatten tills de är mjuka, cirka 15 minuter. Värm mjölk i en annan kastrull. Häll av kokvattnet och vispa sönder bitarna med elvisp. Lägg i smöret och häll i den varma mjölken. Vispa alltihop försiktigt med elvispen tills det blir mos. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kalle Karlsson

2014-01-24

Gjorde den på älgkött den blev jättegod. Till dessert blev det en ostbrickan.

Frida Hultgren

2013-10-04

Jättegott! En favorit hos barnen!

Ingela

2012-03-28

Verkligen gott. Kommer göra om denna.

maj_lis lindström

2011-12-08

en god åsnabblagad mat som dessutom är näringsrik,å ekologiska ingredienser.

Liknande recept

Spara recept

Köttfärssås på nytt sätt

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Lammkebab med rotsaker och morotsraita

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Musslor med bacon och rotfrukter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(78)
Spara recept

Rotfruktsraggmunk med fläsk och lingon

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pasta bolognese

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Fläsksida med syrade polkabetor

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

Betyg
Betyg
(6)