Viltkorvsgryta med senapskräm

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Smakrik och saftig gryta med korv och rotfrukter.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 250 g viltkorv
  • 0.5 purjolök, den gröna delen
  • 300 g morötter
  • 300 g potatis
  • 300 g kålrot
  • 1 msk neutral olja
  • 8 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 lagerblad
  • 2 tsk torkad mejram
  • salt och svartpeppar
  • Senapskräm
  • 2 dl växtbaserad crème fraiche
  • 1 msk skånsk senap
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skär korven i bitar och purjolöken i ringar. Skala och skär morötter, potatis och kålrot i jämnstora bitar.
  2. kålrot i jämnstora bitar. Stek korven i en gryta i lite olja så den får färg. Tillsätt lök och rotfrukter och stek någon minut till under omrörning.
  3. Häll i vattnet och smula ner buljongtärningarna. Lägg i lagerblad och mejram. Låt sjuda 10–15 min, tills rotfrukterna är mjuka. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda crème fraiche med senap och smaka av med salt och peppar. Servera grytan med senapskrämen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Potage med getost - Coop

(1)

Pannbiff med löksås och syrade morötter - Coop

(6)

Rotfruktspytt med chorizo och stekt ägg - Coop

(20)

Frukostkorv med Luddes potatisstomp och rödbetor med brynt smör - Coop

(0)

Potatis- och morotssoppa med kokos och räkor - Coop

(95)

Soppa med torsk och pepparrot - Coop

(20)

Rödbetsspaghetti med sötpotatis, fetaost och valnötter - Coop

(1)

Ugnsrostad kyckling med bakad sötpotatis och slaw - Coop

(3)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 250 g viltkorv
  • 0.5 purjolök, den gröna delen
  • 300 g morötter
  • 300 g potatis
  • 300 g kålrot
  • 1 msk neutral olja
  • 8 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 lagerblad
  • 2 tsk torkad mejram
  • salt och svartpeppar
  • Senapskräm
  • 2 dl växtbaserad crème fraiche
  • 1 msk skånsk senap
  • salt och peppar

Viltkorvsgryta med senapskräm

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Smakrik och saftig gryta med korv och rotfrukter.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär korven i bitar och purjolöken i ringar. Skala och skär morötter, potatis och kålrot i jämnstora bitar.
  2. kålrot i jämnstora bitar. Stek korven i en gryta i lite olja så den får färg. Tillsätt lök och rotfrukter och stek någon minut till under omrörning.
  3. Häll i vattnet och smula ner buljongtärningarna. Lägg i lagerblad och mejram. Låt sjuda 10–15 min, tills rotfrukterna är mjuka. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda crème fraiche med senap och smaka av med salt och peppar. Servera grytan med senapskrämen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Potage med getost - Coop

(1)

Pannbiff med löksås och syrade morötter - Coop

(6)

Rotfruktspytt med chorizo och stekt ägg - Coop

(20)

Frukostkorv med Luddes potatisstomp och rödbetor med brynt smör - Coop

(0)

Potatis- och morotssoppa med kokos och räkor - Coop

(95)

Soppa med torsk och pepparrot - Coop

(20)

Rödbetsspaghetti med sötpotatis, fetaost och valnötter - Coop

(1)

Ugnsrostad kyckling med bakad sötpotatis och slaw - Coop

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies