För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Viltkorvsgryta med senapskräm

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Smakrik och saftig gryta med korv och rotfrukter.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g viltkorv
  • 0.5 purjolök, den gröna delen
  • 300 g morötter
  • 300 g potatis
  • 300 g kålrot
  • 1 msk neutral olja
  • 8 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 lagerblad
  • 2 tsk torkad mejram
  • salt och svartpeppar
  • Senapskräm
  • 2 dl växtbaserad crème fraiche
  • 1 msk skånsk senap
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skär korven i bitar och purjolöken i ringar. Skala och skär morötter, potatis och kålrot i jämnstora bitar.
  2. kålrot i jämnstora bitar. Stek korven i en gryta i lite olja så den får färg. Tillsätt lök och rotfrukter och stek någon minut till under omrörning.
  3. Häll i vattnet och smula ner buljongtärningarna. Lägg i lagerblad och mejram. Låt sjuda 10–15 min, tills rotfrukterna är mjuka. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda crème fraiche med senap och smaka av med salt och peppar. Servera grytan med senapskrämen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Potatis- och morotssoppa med kokos och räkor

(96)

Rotfruktspytt med chorizo och stekt ägg

(20)

Ugnsrostad kyckling med bakad sötpotatis och slaw

(6)

Potage med getost

(1)

Pannbiff med löksås och syrade morötter

(7)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Rödbetsspaghetti med sötpotatis, fetaost och valnötter

(1)

Soppa med torsk och pepparrot

(26)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 250 g viltkorv
  • 0.5 purjolök, den gröna delen
  • 300 g morötter
  • 300 g potatis
  • 300 g kålrot
  • 1 msk neutral olja
  • 8 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 lagerblad
  • 2 tsk torkad mejram
  • salt och svartpeppar
  • Senapskräm
  • 2 dl växtbaserad crème fraiche
  • 1 msk skånsk senap
  • salt och peppar

Viltkorvsgryta med senapskräm

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Smakrik och saftig gryta med korv och rotfrukter.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär korven i bitar och purjolöken i ringar. Skala och skär morötter, potatis och kålrot i jämnstora bitar.
  2. kålrot i jämnstora bitar. Stek korven i en gryta i lite olja så den får färg. Tillsätt lök och rotfrukter och stek någon minut till under omrörning.
  3. Häll i vattnet och smula ner buljongtärningarna. Lägg i lagerblad och mejram. Låt sjuda 10–15 min, tills rotfrukterna är mjuka. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda crème fraiche med senap och smaka av med salt och peppar. Servera grytan med senapskrämen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Potatis- och morotssoppa med kokos och räkor

(96)

Rotfruktspytt med chorizo och stekt ägg

(20)

Ugnsrostad kyckling med bakad sötpotatis och slaw

(6)

Potage med getost

(1)

Pannbiff med löksås och syrade morötter

(7)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Rödbetsspaghetti med sötpotatis, fetaost och valnötter

(1)

Soppa med torsk och pepparrot

(26)