Vildsvinsköttbullar

Betyg (1-5):
3.02 (66 betyg)

Med vildsvinsfärs, trattkantareller och grönpeppar får du en ny spännande smak på dina köttbullar.

Tillagningstid: 20 minuter
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 dl torkade trattkantareller
  • 2 tsk grönpeppar
  • 500 g vildsvinsfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda ströbröd, grädde och vatten i en bunke. Låt svälla ett par minuter. Smula sönder trattkantarellerna och stöt grönpepparn i en mortel. Vänd ner svamp och peppar tillsammans med färs, ägg och salt i ströbrödsblandningen.
  2. Forma köttbullar och stek dem i omgångar i smör och olja 4-5 minuter.

Tips

Ha en skål med kallt vatten till hands när du rullar köttbullar! Skölj händerna emellanåt så går rullandet smidigare.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Caesarsallad - grundrecept

(33)

Rostbiff med champinjonsallad

(29)

Lammkotletter med svamp- och bönröra

(8)

Fläskytterfilé med kantarellsås

(79)

Helstekt fläskfilé med höstsvamp och smålökar

(8)

Grillad pizza med oxfilé och bearnaisesås

(19)

Stor pizza med skink- och rucolatopping

(20)

Älgstek med rödbetor och kantareller

(64)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 dl torkade trattkantareller
  • 2 tsk grönpeppar
  • 500 g vildsvinsfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Vildsvinsköttbullar

Betyg (1-5):
3.02 (66 betyg)

Med vildsvinsfärs, trattkantareller och grönpeppar får du en ny spännande smak på dina köttbullar.

Tillagningstid: 20 minuter
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ströbröd, grädde och vatten i en bunke. Låt svälla ett par minuter. Smula sönder trattkantarellerna och stöt grönpepparn i en mortel. Vänd ner svamp och peppar tillsammans med färs, ägg och salt i ströbrödsblandningen.
  2. Forma köttbullar och stek dem i omgångar i smör och olja 4-5 minuter.

Tips

Ha en skål med kallt vatten till hands när du rullar köttbullar! Skölj händerna emellanåt så går rullandet smidigare.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Caesarsallad - grundrecept

(33)

Rostbiff med champinjonsallad

(29)

Lammkotletter med svamp- och bönröra

(8)

Fläskytterfilé med kantarellsås

(79)

Helstekt fläskfilé med höstsvamp och smålökar

(8)

Grillad pizza med oxfilé och bearnaisesås

(19)

Stor pizza med skink- och rucolatopping

(20)

Älgstek med rödbetor och kantareller

(64)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies