För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Vildsvinsfräs från Djursnäs

Betyg (1-5):
4.5 (8 betyg)

Per Morberg lagar mat av vildsvin.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g benfri vildsvinskarré i ca 3 mm tunna skivor
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 msk torkad oregano
  • 800 g skalade potatisar av fast sort, i 4 mm tunna skivor
  • 4 msk rapsolja, till stekning
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 4 tunt skivade gula lökar
  • 1 msk smör, till stekning
  • 3 dl vatten
  • 3 krm salt
  • Variation:
  • 200 g rensad färsk svamp i bitar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten

Gör så här

  1. Varva karrén med salt, peppar och oregano i en bunke. Skölj potatisskivorna i kallt vatten och torka dem torra. Stek potatisen i omgångar i olja i en stor stekpanna tills de fått fin färg och är nästan genomstekta. Salta och peppra.
  2. Fräs löken mjuk på medelvärme i olja utan att den får färg. Blanda potatis och lök försiktigt i en långpanna. Låt stå i mitten av ugnen tills potatisen är genomstekt, 10-15 minuter.
  3. Bryn under tiden köttet hastigt i smör i en stekpanna, tillsätt vatten och låt puttra på svag värme 5-10 minuter. servera med potatis- och lökblandningen.

Variation:

  1. För en gräddigare variant med svamp, som på bilden: Fräs svampen med löken. Blanda ner potatisen och stek färdigt i ugnen. Bryn köttet. Tillsätt grädde och vatten och låt puttra på svag värme 5-10 minuter.

Tips

Fin stekyta på råstekt potatis: Skölj potatisskivorna i kallt vatten, då försvinner en del av stärkelsen. Torka potatisen torr med hushållspapper. Stek som vanligt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pär

2011-12-11

Vildsvinsfräs från djursnäs

Liknande recept

Pizza med prosciutto och potatis

(16)

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

(2)

Rostbiff med krämig potatissallad

(18)

Gormetrulle

(23)

Grillade lammfärsbiffar med rostad sötpotatissallad

(1)

Rödvinskokt biffrad med blommig potatissallad

(5)

Ribs med bbq-glaze och sötpotatisstavar

(1)

Raggmunk med fläsk

(18)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g benfri vildsvinskarré i ca 3 mm tunna skivor
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 msk torkad oregano
  • 800 g skalade potatisar av fast sort, i 4 mm tunna skivor
  • 4 msk rapsolja, till stekning
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 4 tunt skivade gula lökar
  • 1 msk smör, till stekning
  • 3 dl vatten
  • 3 krm salt
  • Variation:
  • 200 g rensad färsk svamp i bitar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten

Vildsvinsfräs från Djursnäs

Betyg (1-5):
4.5 (8 betyg)

Per Morberg lagar mat av vildsvin.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Varva karrén med salt, peppar och oregano i en bunke. Skölj potatisskivorna i kallt vatten och torka dem torra. Stek potatisen i omgångar i olja i en stor stekpanna tills de fått fin färg och är nästan genomstekta. Salta och peppra.
  2. Fräs löken mjuk på medelvärme i olja utan att den får färg. Blanda potatis och lök försiktigt i en långpanna. Låt stå i mitten av ugnen tills potatisen är genomstekt, 10-15 minuter.
  3. Bryn under tiden köttet hastigt i smör i en stekpanna, tillsätt vatten och låt puttra på svag värme 5-10 minuter. servera med potatis- och lökblandningen.

Variation:

  1. För en gräddigare variant med svamp, som på bilden: Fräs svampen med löken. Blanda ner potatisen och stek färdigt i ugnen. Bryn köttet. Tillsätt grädde och vatten och låt puttra på svag värme 5-10 minuter.

Tips

Fin stekyta på råstekt potatis: Skölj potatisskivorna i kallt vatten, då försvinner en del av stärkelsen. Torka potatisen torr med hushållspapper. Stek som vanligt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pär

2011-12-11

Vildsvinsfräs från djursnäs

Liknande recept

Pizza med prosciutto och potatis

(16)

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

(2)

Rostbiff med krämig potatissallad

(18)

Gormetrulle

(23)

Grillade lammfärsbiffar med rostad sötpotatissallad

(1)

Rödvinskokt biffrad med blommig potatissallad

(5)

Ribs med bbq-glaze och sötpotatisstavar

(1)

Raggmunk med fläsk

(18)