För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Vesuvio-pizza

Betyg (1-5):
3.5 (8 betyg)

Hemgjord glutenfri pizza med bröd gjort på palsternacka.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl riven ost mozzarella
  • 50 g rökt skinka
  • 125 g mozzarellaost
  • 0.5 kruka basilika
  • Pizzadeg
  • 4 dl finriven palsternacka
  • 1 ägg
  • 1 dl riven ost mozzarella
  • 0.5 dl rismjöl
  • 1 tsk salt
  • Tomatsås
  • 400 g krossade tomater
  • 0.5 gul lök, hackad
  • 1 msk honung eller socker
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och riv palsternackan fint. Blanda med ägg, ost, rismjöl och salt. Tryck ut degen så tunt det går på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  2. Förgrädda bottnen mitt i ugnen till fin färg, ca 12 min. Låt alla ingredienser till tomatsåsen koka 10 min. Mixa såsen slät med mixerstav.
  3. Bred tomatsåsen över pizzabottnen och strö på riven ost. Bryt både skinka och mozzarella i bitar och fördela ovanpå.
  4. Grädda mitt i ugnen tills osten smält och har fin färg, ca 15 min. Toppa pizzan med nymalen svartpeppar och basilikablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Örtfrittata

(3)

Potatisfrittata med paprika

(17)

Omelett med tomatsalsa

(9)

Fetaostpaj med spenat och zucchini

(19)

Zucchinipaj

(24)

Vegofärspiroger

(2)

Klassisk strömmingslåda

(2)

Thaifiskbiffar

(56)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 dl riven ost mozzarella
  • 50 g rökt skinka
  • 125 g mozzarellaost
  • 0.5 kruka basilika
  • Pizzadeg
  • 4 dl finriven palsternacka
  • 1 ägg
  • 1 dl riven ost mozzarella
  • 0.5 dl rismjöl
  • 1 tsk salt
  • Tomatsås
  • 400 g krossade tomater
  • 0.5 gul lök, hackad
  • 1 msk honung eller socker
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk salt

Vesuvio-pizza

Betyg (1-5):
3.5 (8 betyg)

Hemgjord glutenfri pizza med bröd gjort på palsternacka.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och riv palsternackan fint. Blanda med ägg, ost, rismjöl och salt. Tryck ut degen så tunt det går på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  2. Förgrädda bottnen mitt i ugnen till fin färg, ca 12 min. Låt alla ingredienser till tomatsåsen koka 10 min. Mixa såsen slät med mixerstav.
  3. Bred tomatsåsen över pizzabottnen och strö på riven ost. Bryt både skinka och mozzarella i bitar och fördela ovanpå.
  4. Grädda mitt i ugnen tills osten smält och har fin färg, ca 15 min. Toppa pizzan med nymalen svartpeppar och basilikablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Örtfrittata

(3)

Potatisfrittata med paprika

(17)

Omelett med tomatsalsa

(9)

Fetaostpaj med spenat och zucchini

(19)

Zucchinipaj

(24)

Vegofärspiroger

(2)

Klassisk strömmingslåda

(2)

Thaifiskbiffar

(56)