Vegopizza på kikärtsbotten

Betyg (1-5):
4 (3 betyg)

Pizza utan vitt mjöl som samtidigt är urgod? Varsågod, här kommer den! Recept ur kokboken; Vegofest Med Slottsträdgården Ulriksdal av Bosse Rapne och Mia Krook.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 4 dl kikärtsmjöl
  • 4 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk torkad oregano
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 dl crème fraiche
  • 1.5 msk sambal oelek
  • 2 dl riven ost
  • 2 mozzarella
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 msk pinjenötter eller pumpakärnor
  • 2 msk pesto

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda ihop mjöl, vatten, olja, kryddor och salt till en lös rinnig smet. Häll ut på en plåt med bakplåtspapper och bred ut smeten jämnt, antingen som 1–2 stora pizzor eller som flera små.
  2. Grädda mitt i ugnen 7–12 min beroende på storlek, bottnarna ska vara genomgräddade. Låt svalna på plåten. (När de svalnat ska de lätt gå att lossa från bakplåtspapperet.)
  3. Blanda crème fraiche och sambal och bred på pizzabottnarna. Strö över riven ost och toppa med skivad mozzarella och halverade tomater. Grädda tills osten smält och pizzorna har fin färg, ca 10 min.
  4. Rosta pinjenötterna till fin färg i torr stekpanna. Klicka på peston och strö över pinjenötterna på pizzorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena

2019-07-02

Snabb, enkel och mycket god

Liknande recept

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini - Coop

(13)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Laxtaco - Coop

(6)

Gazpacho med pizzabullar - Coop

(9)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Risfyllda grönsaker - Coop

(0)

Rostad potatis med vitlökssås och friterad kapris - Coop

(1)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 4 dl kikärtsmjöl
  • 4 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk torkad oregano
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 dl crème fraiche
  • 1.5 msk sambal oelek
  • 2 dl riven ost
  • 2 mozzarella
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 msk pinjenötter eller pumpakärnor
  • 2 msk pesto

Vegopizza på kikärtsbotten

Betyg (1-5):
4 (3 betyg)

Pizza utan vitt mjöl som samtidigt är urgod? Varsågod, här kommer den! Recept ur kokboken; Vegofest Med Slottsträdgården Ulriksdal av Bosse Rapne och Mia Krook.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda ihop mjöl, vatten, olja, kryddor och salt till en lös rinnig smet. Häll ut på en plåt med bakplåtspapper och bred ut smeten jämnt, antingen som 1–2 stora pizzor eller som flera små.
  2. Grädda mitt i ugnen 7–12 min beroende på storlek, bottnarna ska vara genomgräddade. Låt svalna på plåten. (När de svalnat ska de lätt gå att lossa från bakplåtspapperet.)
  3. Blanda crème fraiche och sambal och bred på pizzabottnarna. Strö över riven ost och toppa med skivad mozzarella och halverade tomater. Grädda tills osten smält och pizzorna har fin färg, ca 10 min.
  4. Rosta pinjenötterna till fin färg i torr stekpanna. Klicka på peston och strö över pinjenötterna på pizzorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena

2019-07-02

Snabb, enkel och mycket god

Liknande recept

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini - Coop

(13)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Laxtaco - Coop

(6)

Gazpacho med pizzabullar - Coop

(9)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Risfyllda grönsaker - Coop

(0)

Rostad potatis med vitlökssås och friterad kapris - Coop

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies