Vegopiroger

Betyg (1-5):
4.25 (8 betyg)

Små vegopiroger fyllda med fräst vitkål, morot och lök som blandats med böngroddar och cashewnötter. Filodegen penslas med olja och blir alldeles frasig i ugnen.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 200 g vitkål, strimlad
  • 1 gul lök, strimlad
  • 1 morot, grovriven
  • 1 msk neutral olja, till stekning
  • 2 dl färska böngroddar
  • 1 dl naturella cashewnötter, grovhackade
  • 0.5 dl vatten
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt
  • 5 filodegsark
  • neutral olja, till pensling
  • Sallad:
  • 1 påse salladsmix (70 g)
  • 1 dl färska böngroddar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk vinäger, t ex vitvinsvinäger
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Fräs vitkål, lök och morot i olja tills det mjuknat utan att få färg. Tillsätt böngroddar, cashewnötter, vatten, chili och vitlök och stek någon minut till under omrörning. Smaka av med salt.
  2. Halvera filodegsarken. Fördela fyllningen på arken och vik ihop till fyrkantiga paket. Lägg paketen med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper och pensla runtom med olja. Tillaga mitt i ugnen till fin färg, 10-20 min.
  3. Blanda ingredienserna till salladen och servera till pirogerna.

Servering

Gott att strö över sesamfrön.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blomkålspizza med gruyèreost

(1)

Enkel potatisgratäng

(12)

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

(4)

Caesersallad med kycklingspett

(2)

Vegetariska piroger

(7)

Räktacos

(9)

Vegetariska portionspajer

(13)

Vegetarisk pizza bianco på grillen

(1)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 200 g vitkål, strimlad
  • 1 gul lök, strimlad
  • 1 morot, grovriven
  • 1 msk neutral olja, till stekning
  • 2 dl färska böngroddar
  • 1 dl naturella cashewnötter, grovhackade
  • 0.5 dl vatten
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt
  • 5 filodegsark
  • neutral olja, till pensling
  • Sallad:
  • 1 påse salladsmix (70 g)
  • 1 dl färska böngroddar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk vinäger, t ex vitvinsvinäger
  • salt och svartpeppar

Vegopiroger

Betyg (1-5):
4.25 (8 betyg)

Små vegopiroger fyllda med fräst vitkål, morot och lök som blandats med böngroddar och cashewnötter. Filodegen penslas med olja och blir alldeles frasig i ugnen.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs vitkål, lök och morot i olja tills det mjuknat utan att få färg. Tillsätt böngroddar, cashewnötter, vatten, chili och vitlök och stek någon minut till under omrörning. Smaka av med salt.
  2. Halvera filodegsarken. Fördela fyllningen på arken och vik ihop till fyrkantiga paket. Lägg paketen med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper och pensla runtom med olja. Tillaga mitt i ugnen till fin färg, 10-20 min.
  3. Blanda ingredienserna till salladen och servera till pirogerna.

Servering

Gott att strö över sesamfrön.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blomkålspizza med gruyèreost

(1)

Enkel potatisgratäng

(12)

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

(4)

Caesersallad med kycklingspett

(2)

Vegetariska piroger

(7)

Räktacos

(9)

Vegetariska portionspajer

(13)

Vegetarisk pizza bianco på grillen

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies