Vegolasagne med cottage cheese och spenat

Betyg (1-5):
3.07 (28 betyg)

Vegetarisk lasagne med zucchini och spenat.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 msk olivolja
  • 70 g färsk spenat
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 500 g krossade tomater
  • 9 torkade lasagneplattor
  • 300 g zucchini, tunt hyvlad på längden
  • 250 g cottage cheese
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Stek lök och vitlök utan att det tar färg i en stekpanna med olja. Vänd ner spenaten i löken. Salta och peppra.
  2. Varva krossade tomater, lasagneplattor, zucchini, spenatblandningen och cottage cheese i en ugnssäker form, 20x30 cm. Tryck till lasagneplattorna och tillaga mitt i ugnen ca 25-30 min. Låt vila en stund innan servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sanna

2019-03-13

Väldigt bra grundrecept! Går att variera i det oändliga! Tack!

Sofi

2019-02-10

Jättetråkig smak tyvärr

Örjan

2018-11-05

Fantastiskt gott. Kryddade den lite extra med parmesan bechamelsås och ingefära:)

Mirjam

2018-08-01

Gjorde även bechamelsås och hade i. Istället för krossade tomater tog jag Coops färdiga tomatsås/pastasås all'aglio. Det blev supergott. Även sönerna gillade den.

Josefine

2017-11-16

Följde tipset här nedan och gjorde en riktig tomatsås samt stekte zucchinin innan. Det blev riktigt gott. Kommer att göra denna flera gånger. Men nästa gång kommer vi att göra dubbelsats med innehåll.

Gunvor

2017-10-11

Salta zuccinin på båda sidor och dra ut lite vätska , stek den sen i olja och krydda med t ex örtpeppar eller vitlökspeppar. Lägg ner lite tid på att göra en riktig tomatsås. Då blir den mycket bättre, Att bara använda krossade tomater rakt av är inte lyckat.

Lina

2017-09-17

Smakar nästan inget, som krossade tomater. Skulle helt klart vinna på att använda en uppkryddad tomatsås istället. Zucchinin var inte heller helt lyckad.

Liknande recept

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Lotta Lundgren - Enchiladas med refried beans

(57)

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

(23)

Lökpaj med smördeg

(30)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Moussakagratäng

(36)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(117)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 msk olivolja
  • 70 g färsk spenat
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 500 g krossade tomater
  • 9 torkade lasagneplattor
  • 300 g zucchini, tunt hyvlad på längden
  • 250 g cottage cheese
  • 1 tsk salt

Vegolasagne med cottage cheese och spenat

Betyg (1-5):
3.07 (28 betyg)

Vegetarisk lasagne med zucchini och spenat.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek lök och vitlök utan att det tar färg i en stekpanna med olja. Vänd ner spenaten i löken. Salta och peppra.
  2. Varva krossade tomater, lasagneplattor, zucchini, spenatblandningen och cottage cheese i en ugnssäker form, 20x30 cm. Tryck till lasagneplattorna och tillaga mitt i ugnen ca 25-30 min. Låt vila en stund innan servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sanna

2019-03-13

Väldigt bra grundrecept! Går att variera i det oändliga! Tack!

Sofi

2019-02-10

Jättetråkig smak tyvärr

Örjan

2018-11-05

Fantastiskt gott. Kryddade den lite extra med parmesan bechamelsås och ingefära:)

Mirjam

2018-08-01

Gjorde även bechamelsås och hade i. Istället för krossade tomater tog jag Coops färdiga tomatsås/pastasås all'aglio. Det blev supergott. Även sönerna gillade den.

Josefine

2017-11-16

Följde tipset här nedan och gjorde en riktig tomatsås samt stekte zucchinin innan. Det blev riktigt gott. Kommer att göra denna flera gånger. Men nästa gång kommer vi att göra dubbelsats med innehåll.

Gunvor

2017-10-11

Salta zuccinin på båda sidor och dra ut lite vätska , stek den sen i olja och krydda med t ex örtpeppar eller vitlökspeppar. Lägg ner lite tid på att göra en riktig tomatsås. Då blir den mycket bättre, Att bara använda krossade tomater rakt av är inte lyckat.

Lina

2017-09-17

Smakar nästan inget, som krossade tomater. Skulle helt klart vinna på att använda en uppkryddad tomatsås istället. Zucchinin var inte heller helt lyckad.

Liknande recept

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Lotta Lundgren - Enchiladas med refried beans

(57)

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

(23)

Lökpaj med smördeg

(30)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Moussakagratäng

(36)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(117)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies