För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Vegofärspiroger

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Små munsbitar att äta som de är eller dippa i en crème fraichesås. Den vegetariska fyllningen på sojafärs och blomkålsris är smaksatt med paprika och spiskummin. De går snabbt att laga på färdig pajdeg.

Ugnstemperatur:200º
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 förpackningar pajdeg (à 500 g)
  • 1 ägg, till pensling
  • 2 msk sesamfrön, till topping
  • Fyllning:
  • 150 g fryst sojafärs Hälsans kök
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 150 g blomkålsris (riven färsk blomkål)
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk kinesisk soja
  • salt

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, blomkålsris och vitlök. Tillsätt vegofärsen och krydda med paprikapulver, spiskummin och peppar. Stek lite till under omrörning. Smaka av med vinäger, soja och salt.
  2. Rulla ut pajdegen och stansa ut cirklar med ett glas, ca 7 cm i diameter. Lägg fyllning mitt på degcirkeln och vik ihop till en halvmåne. Tryck till kanterna med en gaffel. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med lättvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen 10-15 min. Servera med dippsås.

Servering

Finhacka en halv rödlök, en kruka mynta och blanda med 3 dl crème fraiche, salta. Simsalabim - världens enklaste dippsås!

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Risnudelsallad med broccoli

(9)

Potatissallad med vinägrett

(165)

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(15)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Spagetti med tomatsås

(41)

Lax- och spenatpaj

(93)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(0)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 2 förpackningar pajdeg (à 500 g)
  • 1 ägg, till pensling
  • 2 msk sesamfrön, till topping
  • Fyllning:
  • 150 g fryst sojafärs Hälsans kök
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 150 g blomkålsris (riven färsk blomkål)
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk kinesisk soja
  • salt

Vegofärspiroger

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Små munsbitar att äta som de är eller dippa i en crème fraichesås. Den vegetariska fyllningen på sojafärs och blomkålsris är smaksatt med paprika och spiskummin. De går snabbt att laga på färdig pajdeg.

Ugnstemperatur:200º
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, blomkålsris och vitlök. Tillsätt vegofärsen och krydda med paprikapulver, spiskummin och peppar. Stek lite till under omrörning. Smaka av med vinäger, soja och salt.
  2. Rulla ut pajdegen och stansa ut cirklar med ett glas, ca 7 cm i diameter. Lägg fyllning mitt på degcirkeln och vik ihop till en halvmåne. Tryck till kanterna med en gaffel. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med lättvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen 10-15 min. Servera med dippsås.

Servering

Finhacka en halv rödlök, en kruka mynta och blanda med 3 dl crème fraiche, salta. Simsalabim - världens enklaste dippsås!

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Risnudelsallad med broccoli

(9)

Potatissallad med vinägrett

(165)

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(15)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Spagetti med tomatsås

(41)

Lax- och spenatpaj

(93)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(0)