Vegoburgare med BBQ-sås

Betyg (1-5):
3.12 (17 betyg)

Burgare av kidneybönor och mycket kryddor är ett gott alternativ till den klassiska hamburgaren.

Tillagningstid: 40 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 19 st
  • 800 g kidneybönor i burk
  • 1 liten röd lök i bitar
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk soja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk rapsolja till stekning och pensling
  • 480 g grova hamburgerbröd
  • 320 g tomater i skivor
  • 80 g salladsblad
  • BBQ-sås:
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk chilisås
  • 2 msk vinäger
  • 1 msk senap
  • 2 tsk tiger- eller worcestershiresås
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till BBQ-såsen i en kastrull. Koka på ganska stark värme ca 10 minuter.
  2. Skölj bönorna med vatten och låt dem rinna av. Mixa dem med resten av ingredienserna i en matberedare till en massa. Forma den till biffar på en skärbräda och låt dem torka till lite.
  3. Pensla biffarna med lite olja och grilla på medelvärme ca 2 minuter per sida. Använd stekspade när du vänder biffarna.
  4. Värm bröden på grillen och fyll dem med biffar och grönsaker. Klicka på såsen.

Tips

BBQ-såsen passar bra till kyckling, korv, färs, fläsk- och nötkött. Kan också användas som glaze.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars Z

2017-03-21

För att få burgare extra goda, använder jag alltid Fatzers rågkusar som bröd, otroligt goda och smakrika, sen jag upäcke dom, har jag helt slutat att köpa vanliga svampiga hamburgerbröd. Rågkusarna är bakade på surdeg, vete och råg med 90 % fullkorn. Smakar mycket mer och är väldigt fiberrika. Mus När jag gör burgare, formar jag dom i en av mina äggsteknigsforma, på en plåt med bakplåtspapper, sen försteker jag dom i ugne 100 gr. i 10 minuter. Då håller dom ihop bättre, eftersom jag fryser dom. Funkar bra att bara Tina och steka utan att dom havererar.

King

2015-11-16

Riktig gott

JJ

2014-03-16

Svårt att få biffarna att hålla ihop, var som en lös massa oavsett hur länge de stektes. Vet inte riktigt vad jag gjorde för fel men tillräckligt irriterande var det ju iallafall. Smaken var det dock inget fel på trots att konsistensen var lös.

Therese

2014-02-03

Jag tyckte att biffarna var jättegoda, men köpte färdig bbq-sås då denna inte var vegetarisk.

Kristoffer

2013-06-29

Inte de bästa biffarna jag lagat, tyvärr.

Cathrine

2013-06-20

Worchesterchiresåsen jag hittade i butik innehåller anjovis. Finns denna sås utan anjovis, blir ju inte så vego annars...

K

2013-04-07

Ett tips är att använda havrekli i stället för ströbröd i bönbiffar, binder smeten jättebra.

Liknande recept

Wrap med curryröra på tofu

(7)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(41)

Svampburgare med avokadokräm, groddar och picklad rödlök

(1)

Pizza med olika topping

(1)

Quesadilla med quinoa och chili

(7)

Pizza med auberginekräm och kronärtskocka

(4)

Fisktaco med mangosalsa

(24)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

(2)
19 st
  • Ingredienser 19 st
  • 800 g kidneybönor i burk
  • 1 liten röd lök i bitar
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk soja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk rapsolja till stekning och pensling
  • 480 g grova hamburgerbröd
  • 320 g tomater i skivor
  • 80 g salladsblad
  • BBQ-sås:
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk chilisås
  • 2 msk vinäger
  • 1 msk senap
  • 2 tsk tiger- eller worcestershiresås
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta

Vegoburgare med BBQ-sås

Betyg (1-5):
3.12 (17 betyg)

Burgare av kidneybönor och mycket kryddor är ett gott alternativ till den klassiska hamburgaren.

Tillagningstid: 40 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till BBQ-såsen i en kastrull. Koka på ganska stark värme ca 10 minuter.
  2. Skölj bönorna med vatten och låt dem rinna av. Mixa dem med resten av ingredienserna i en matberedare till en massa. Forma den till biffar på en skärbräda och låt dem torka till lite.
  3. Pensla biffarna med lite olja och grilla på medelvärme ca 2 minuter per sida. Använd stekspade när du vänder biffarna.
  4. Värm bröden på grillen och fyll dem med biffar och grönsaker. Klicka på såsen.

Tips

BBQ-såsen passar bra till kyckling, korv, färs, fläsk- och nötkött. Kan också användas som glaze.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars Z

2017-03-21

För att få burgare extra goda, använder jag alltid Fatzers rågkusar som bröd, otroligt goda och smakrika, sen jag upäcke dom, har jag helt slutat att köpa vanliga svampiga hamburgerbröd. Rågkusarna är bakade på surdeg, vete och råg med 90 % fullkorn. Smakar mycket mer och är väldigt fiberrika. Mus När jag gör burgare, formar jag dom i en av mina äggsteknigsforma, på en plåt med bakplåtspapper, sen försteker jag dom i ugne 100 gr. i 10 minuter. Då håller dom ihop bättre, eftersom jag fryser dom. Funkar bra att bara Tina och steka utan att dom havererar.

King

2015-11-16

Riktig gott

JJ

2014-03-16

Svårt att få biffarna att hålla ihop, var som en lös massa oavsett hur länge de stektes. Vet inte riktigt vad jag gjorde för fel men tillräckligt irriterande var det ju iallafall. Smaken var det dock inget fel på trots att konsistensen var lös.

Therese

2014-02-03

Jag tyckte att biffarna var jättegoda, men köpte färdig bbq-sås då denna inte var vegetarisk.

Kristoffer

2013-06-29

Inte de bästa biffarna jag lagat, tyvärr.

Cathrine

2013-06-20

Worchesterchiresåsen jag hittade i butik innehåller anjovis. Finns denna sås utan anjovis, blir ju inte så vego annars...

K

2013-04-07

Ett tips är att använda havrekli i stället för ströbröd i bönbiffar, binder smeten jättebra.

Liknande recept

Wrap med curryröra på tofu

(7)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(41)

Svampburgare med avokadokräm, groddar och picklad rödlök

(1)

Pizza med olika topping

(1)

Quesadilla med quinoa och chili

(7)

Pizza med auberginekräm och kronärtskocka

(4)

Fisktaco med mangosalsa

(24)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies