Vegobollar med blomkålsmos, brynt smör och rårörda lingon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (1 betyg)

Vegetariska färdiga köttbullar med ett smakrikt blomkålsmos som toppas med brynt smör.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 900 g vegoboll
  • 150 g frysta ärter
  • 60 g smör, att bryna
  • färsk persilja
  • Blomkålsmos
  • 600 g potatis, gärna mjölig
  • 400 g blomkålsbuketter, färska eller frysta
  • 2 msk smör
  • 2 dl mjölk
  • salt
  • Rårörda lingon
  • 225 g frysta lingon
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Skala och dela potatisarna. Lägg potatis och blomkål i en kastrull och fyll på med vatten så det täcker. Salta vattnet och koka tills potatisen är mjuk.
  2. Mosa potatis och blomkål med en potatiskross eller ballongvisp. Tillsätt smör och mjölk och rör kraftigt till ett fluffigt mos. Smaka av med salt.
  3. Rör ihop lingonen med socker tills sockret smält. Tillaga bönbollarna enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Koka ärterna enligt anvisningen på förpackningen. Smält smör i en kastrull tills det börjar dofta nötigt och det slutat skumma. Rör om då och då och häll direkt över maten eller i en skål så smöret inte bränns av eftervärmen.
  5. Servera köttbullarna med blomkålsmoset, ärtor, rårörda lingon och det brynta smöret. Garnera ev med hackad persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Veganska köttbullar med potatismos och brunsås

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Färslimpa med gräddsås, lingon och grönkål

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Veganska fiskpinnar med remouladsås och blomkålsmos

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fiskgratäng med mifú tomat och örter

Betyg
Betyg
(1)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 900 g vegoboll
  • 150 g frysta ärter
  • 60 g smör, att bryna
  • färsk persilja
  • Blomkålsmos
  • 600 g potatis, gärna mjölig
  • 400 g blomkålsbuketter, färska eller frysta
  • 2 msk smör
  • 2 dl mjölk
  • salt
  • Rårörda lingon
  • 225 g frysta lingon
  • 1 dl strösocker

Vegobollar med blomkålsmos, brynt smör och rårörda lingon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (1 betyg)

Vegetariska färdiga köttbullar med ett smakrikt blomkålsmos som toppas med brynt smör.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och dela potatisarna. Lägg potatis och blomkål i en kastrull och fyll på med vatten så det täcker. Salta vattnet och koka tills potatisen är mjuk.
  2. Mosa potatis och blomkål med en potatiskross eller ballongvisp. Tillsätt smör och mjölk och rör kraftigt till ett fluffigt mos. Smaka av med salt.
  3. Rör ihop lingonen med socker tills sockret smält. Tillaga bönbollarna enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Koka ärterna enligt anvisningen på förpackningen. Smält smör i en kastrull tills det börjar dofta nötigt och det slutat skumma. Rör om då och då och häll direkt över maten eller i en skål så smöret inte bränns av eftervärmen.
  5. Servera köttbullarna med blomkålsmoset, ärtor, rårörda lingon och det brynta smöret. Garnera ev med hackad persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Veganska köttbullar med potatismos och brunsås

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Färslimpa med gräddsås, lingon och grönkål

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Veganska fiskpinnar med remouladsås och blomkålsmos

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fiskgratäng med mifú tomat och örter

Betyg
Betyg
(1)