Vegobiffar på havreris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Vegetariska biffar gjorda på havreris, fetaost och ägg. Serveras till ugnsrostade rotsaker och yoghurtsås smaksatt med citron och dill.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g potatis
  • 300 g kålrot
  • 300 g morötter
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • Vegobiffar
  • 6 dl kokt havreris
  • 300 g fetaost, smulad
  • 2 ägg
  • 1 kruka basilika, hackad (stjälk och blad)
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Yoghurtsås
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 dl finhackad dill
  • 1 msk pressad citronsaft
  • honung och salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär potatis och kålrot i jämnstora bitar och morötterna i stavar.
  2. Vänd runt med olja på en plåt med bakplåtspapper. Salta och rosta mitt i ugnen tills de är lätt krispiga, ca 35 min.
  3. Blanda ris, fetaost, ägg, basilika och peppar hastigt i en matberedare monterad med knivblad.
  4. Forma smeten till 8–12 biffar. Stek på båda sidor till fin färg. Låt det bli en ordentlig stekyta innan de vänds.
  5. Blanda yoghurten med majonnäs, dill och citron. Smaka av med honung och salt. Servera såsen till biffarna och de rostade rotgrönsakerna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Italiensk gratäng med musslor och pecorino

Betyg
Betyg
(10)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 500 g potatis
  • 300 g kålrot
  • 300 g morötter
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • Vegobiffar
  • 6 dl kokt havreris
  • 300 g fetaost, smulad
  • 2 ägg
  • 1 kruka basilika, hackad (stjälk och blad)
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Yoghurtsås
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 dl finhackad dill
  • 1 msk pressad citronsaft
  • honung och salt

Vegobiffar på havreris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Vegetariska biffar gjorda på havreris, fetaost och ägg. Serveras till ugnsrostade rotsaker och yoghurtsås smaksatt med citron och dill.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär potatis och kålrot i jämnstora bitar och morötterna i stavar.
  2. Vänd runt med olja på en plåt med bakplåtspapper. Salta och rosta mitt i ugnen tills de är lätt krispiga, ca 35 min.
  3. Blanda ris, fetaost, ägg, basilika och peppar hastigt i en matberedare monterad med knivblad.
  4. Forma smeten till 8–12 biffar. Stek på båda sidor till fin färg. Låt det bli en ordentlig stekyta innan de vänds.
  5. Blanda yoghurten med majonnäs, dill och citron. Smaka av med honung och salt. Servera såsen till biffarna och de rostade rotgrönsakerna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Italiensk gratäng med musslor och pecorino

Betyg
Betyg
(10)