Vegobiffar i ugn

Betyg (1-5):
3 (4 betyg)

Smart sätt att steka grönsaksbiffar!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 400 g morötter
  • 200 g palsternacka
  • 1 purjolök, finhackad
  • 2 msk vatten
  • 2 st ägg
  • 0.5 dl maizena
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och riv rotfrukterna grovt. Fräs det rivna med purjolöken i olja utan att det tar färg. Häll i vattnet och låt koka in.
  2. Blanda grönsakerna i en skål med ägg, maizena, salt och peppar. Strö ett tunt lager ströbröd på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Klicka ut smeten i tolv högar och platta till. Tillred mitt i ugnen ca 10 min. Vänd biffarna. Låt gå ytterligare 10 min i ugnen.

Servering

Servera med en dressad sallad och kanske ris eller bulgur.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Morotsnudelsallad med biff

(3)

Rostade rotsaker med spenatpesto och pocherat ägg

(11)

Lammkebab med rotsaker och morotsraita

(14)

Inbakad rotfruktspaj med brieost

(25)

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

(6)

Risotto med rödbetor, chèvre och rostade hasselnötter

(9)

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(5)

Klassisk rotfruktsgratäng

(117)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 400 g morötter
  • 200 g palsternacka
  • 1 purjolök, finhackad
  • 2 msk vatten
  • 2 st ägg
  • 0.5 dl maizena
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk salt

Vegobiffar i ugn

Betyg (1-5):
3 (4 betyg)

Smart sätt att steka grönsaksbiffar!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och riv rotfrukterna grovt. Fräs det rivna med purjolöken i olja utan att det tar färg. Häll i vattnet och låt koka in.
  2. Blanda grönsakerna i en skål med ägg, maizena, salt och peppar. Strö ett tunt lager ströbröd på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Klicka ut smeten i tolv högar och platta till. Tillred mitt i ugnen ca 10 min. Vänd biffarna. Låt gå ytterligare 10 min i ugnen.

Servering

Servera med en dressad sallad och kanske ris eller bulgur.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Morotsnudelsallad med biff

(3)

Rostade rotsaker med spenatpesto och pocherat ägg

(11)

Lammkebab med rotsaker och morotsraita

(14)

Inbakad rotfruktspaj med brieost

(25)

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

(6)

Risotto med rödbetor, chèvre och rostade hasselnötter

(9)

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(5)

Klassisk rotfruktsgratäng

(117)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies