För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Vegobiffar i ugn

Betyg (1-5):
3.7 (10 betyg)

Smart sätt att steka grönsaksbiffar!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g morötter
  • 200 g palsternacka
  • 1 purjolök, finhackad
  • 2 msk vatten
  • 2 st ägg
  • 0.5 dl maizena
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och riv rotfrukterna grovt. Fräs det rivna med purjolöken i olja utan att det tar färg. Häll i vattnet och låt koka in.
  2. Blanda grönsakerna i en skål med ägg, maizena, salt och peppar. Strö ett tunt lager ströbröd på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Klicka ut smeten i tolv högar och platta till. Tillred mitt i ugnen ca 10 min. Vänd biffarna. Låt gå ytterligare 10 min i ugnen.

Servering

Servera med en dressad sallad och kanske ris eller bulgur.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rotfruktsgratäng med grönkål och cheddar

(18)

Morots- och rödbetspaj med getost

(86)

Lammkebab med rotsaker och morotsraita

(16)

Klassisk rotfruktsgratäng

(121)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

(7)

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(6)

Rostade rotsaker med spenatpesto och pocherat ägg

(17)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 400 g morötter
  • 200 g palsternacka
  • 1 purjolök, finhackad
  • 2 msk vatten
  • 2 st ägg
  • 0.5 dl maizena
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk salt

Vegobiffar i ugn

Betyg (1-5):
3.7 (10 betyg)

Smart sätt att steka grönsaksbiffar!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och riv rotfrukterna grovt. Fräs det rivna med purjolöken i olja utan att det tar färg. Häll i vattnet och låt koka in.
  2. Blanda grönsakerna i en skål med ägg, maizena, salt och peppar. Strö ett tunt lager ströbröd på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Klicka ut smeten i tolv högar och platta till. Tillred mitt i ugnen ca 10 min. Vänd biffarna. Låt gå ytterligare 10 min i ugnen.

Servering

Servera med en dressad sallad och kanske ris eller bulgur.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rotfruktsgratäng med grönkål och cheddar

(18)

Morots- och rödbetspaj med getost

(86)

Lammkebab med rotsaker och morotsraita

(16)

Klassisk rotfruktsgratäng

(121)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

(7)

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(6)

Rostade rotsaker med spenatpesto och pocherat ägg

(17)