Vegobiffar i ugn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Smart sätt att steka grönsaksbiffar!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g morötter
  • 200 g palsternacka
  • 1 purjolök, finhackad
  • 2 msk vatten
  • 2 st ägg
  • 0.5 dl maizena
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och riv rotfrukterna grovt. Fräs det rivna med purjolöken i olja utan att det tar färg. Häll i vattnet och låt koka in.
  2. Blanda grönsakerna i en skål med ägg, maizena, salt och peppar. Strö ett tunt lager ströbröd på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Klicka ut smeten i tolv högar och platta till. Tillred mitt i ugnen ca 10 min. Vänd biffarna. Låt gå ytterligare 10 min i ugnen.

Servering

Servera med en dressad sallad och kanske ris eller bulgur.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Klassisk rotfruktsgratäng

Betyg
Betyg
(129)
Spara recept

Rostade rotsaker med spenatpesto och pocherat ägg

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Boeuf bourguignon på högrev

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Brieostpaj

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rostade rotfrukter med saffransaioli

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Pumpapaj

Betyg
Betyg
(15)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 400 g morötter
  • 200 g palsternacka
  • 1 purjolök, finhackad
  • 2 msk vatten
  • 2 st ägg
  • 0.5 dl maizena
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk salt

Vegobiffar i ugn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Smart sätt att steka grönsaksbiffar!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och riv rotfrukterna grovt. Fräs det rivna med purjolöken i olja utan att det tar färg. Häll i vattnet och låt koka in.
  2. Blanda grönsakerna i en skål med ägg, maizena, salt och peppar. Strö ett tunt lager ströbröd på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Klicka ut smeten i tolv högar och platta till. Tillred mitt i ugnen ca 10 min. Vänd biffarna. Låt gå ytterligare 10 min i ugnen.

Servering

Servera med en dressad sallad och kanske ris eller bulgur.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Klassisk rotfruktsgratäng

Betyg
Betyg
(129)
Spara recept

Rostade rotsaker med spenatpesto och pocherat ägg

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Boeuf bourguignon på högrev

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Brieostpaj

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rostade rotfrukter med saffransaioli

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Pumpapaj

Betyg
Betyg
(15)