Vego pyttipanna med rostad vitlöksyoghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Tillaga pyttipannan i ugnen. Det är så mycket enklare än att steka i panna. Den här är vegetarisk med rotsaker och champinjoner. Blanda yoghurt med rostad vitlök och servera till.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 potatisar, tärnade
  • 3 morötter, tärnade
  • 200 g rotselleri, tärnad
  • 150 g champinjoner, ev delade
  • 1 gul lök, grovhackad
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 rosmarinkvist
  • Rostad vitlöksyoghurt:
  • 3 stora vitlöksklyftor, hela med skal
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 0.5 msk flytande honung
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda rotfrukter, svamp, lök, olja, salt och peppar på en plåt. Repa över rosmarin och lägg dit hela vitlöksklyftor. Rosta mitt i ugnen ca 30 min. Vänd runt pytten efter halva tiden. Rotsakerna ska ha fått fin färg med krispig yta.
  2. Tryck ur vitlöksklyftorna ur skalet och mosa med gaffel. Blanda vitlöken med yoghurt och honung och smaka av med salt och peppar. Servera yoghurten till pytten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Pasta bolognese

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Färskostgratinerad lax

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(61)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

Betyg
Betyg
(7)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 8 potatisar, tärnade
  • 3 morötter, tärnade
  • 200 g rotselleri, tärnad
  • 150 g champinjoner, ev delade
  • 1 gul lök, grovhackad
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 rosmarinkvist
  • Rostad vitlöksyoghurt:
  • 3 stora vitlöksklyftor, hela med skal
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 0.5 msk flytande honung
  • salt och svartpeppar

Vego pyttipanna med rostad vitlöksyoghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Tillaga pyttipannan i ugnen. Det är så mycket enklare än att steka i panna. Den här är vegetarisk med rotsaker och champinjoner. Blanda yoghurt med rostad vitlök och servera till.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda rotfrukter, svamp, lök, olja, salt och peppar på en plåt. Repa över rosmarin och lägg dit hela vitlöksklyftor. Rosta mitt i ugnen ca 30 min. Vänd runt pytten efter halva tiden. Rotsakerna ska ha fått fin färg med krispig yta.
  2. Tryck ur vitlöksklyftorna ur skalet och mosa med gaffel. Blanda vitlöken med yoghurt och honung och smaka av med salt och peppar. Servera yoghurten till pytten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Pasta bolognese

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Färskostgratinerad lax

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(61)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

Betyg
Betyg
(7)