Vegetariska köttbullar med kantarellsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.5 (2 betyg)

Saftiga smakrika vegetariska köttbullar gjorda av Beyond Mince som är en växtbaserad färs gjord på bland annat ärtor och rödbeta. Dessa serveras med en härlig kantarellsås.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Köttbullar
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 300 g Beyond Mince (vegetarisk färs)
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 krm riven muskot
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • neutral olja /smör, till stekning
  • Kantarellsås
  • 300 g kantareller, ansade och grovhackade
  • 1 msk smör
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 dl grädde
  • 1 msk japansk soja
  • Till servering
  • 150 g haricots verts
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad
  • 0.5 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär potatisen i klyftor och vänd runt i olja på en plåt med bakplåtspapper. Salta och rosta mitt i ugnen ca 35 min.

Köttbullar

  1. Blanda ströbröd och vatten och låt svälla 3 min. Blanda ner färs, lök, senap, muskot, peppar och salt. Forma till små bollar med blöta händer och stek i olja/smör till fin färg och genomstekta.

Kantarellsås

  1. Stek kantarellerna i het panna i smör tills vätskan dunstat bort. Tillsätt lök, salt och peppar. Stek tills löken är mjuk. Häll i grädde och soja och låt sjuda ca 10 min.
  2. Stek haricot verts i olja i en riktigt het stekpanna. Tillsätt vitlök, flingsalt och ruska om pannan under stekning. Stek max 4 min så behåller de sin krispighet. Servera köttbullarna med klyftpotatis, kantarellsås och haricot verts.

Tips

Smula över flingsalt vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-11-09

Hej Jesper! Ja, Beyond Mince finns att köpa i butik och på coop.se. DU kan läsa mer om den här: https://www.coop.se/vart-ansvar/hallbarhetsarbete/vegetariskt/beyond-mince/. /Maja, redaktör

Jesper

2020-11-05

Finns Beyond Mince ute i Butik nu?

Liknande recept

Spara recept

Buljongsoppa med primörer och tofu

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rau xeo chay

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pasta bolognese med mifú

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Färslimpa med gräddsås, lingon och grönkål

Betyg
Betyg
(22)
23 st
  • Ingredienser (23)
  • 800 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Köttbullar
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 300 g Beyond Mince (vegetarisk färs)
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 krm riven muskot
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • neutral olja /smör, till stekning
  • Kantarellsås
  • 300 g kantareller, ansade och grovhackade
  • 1 msk smör
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 dl grädde
  • 1 msk japansk soja
  • Till servering
  • 150 g haricots verts
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad
  • 0.5 tsk flingsalt

Vegetariska köttbullar med kantarellsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.5 (2 betyg)

Saftiga smakrika vegetariska köttbullar gjorda av Beyond Mince som är en växtbaserad färs gjord på bland annat ärtor och rödbeta. Dessa serveras med en härlig kantarellsås.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär potatisen i klyftor och vänd runt i olja på en plåt med bakplåtspapper. Salta och rosta mitt i ugnen ca 35 min.

Köttbullar

  1. Blanda ströbröd och vatten och låt svälla 3 min. Blanda ner färs, lök, senap, muskot, peppar och salt. Forma till små bollar med blöta händer och stek i olja/smör till fin färg och genomstekta.

Kantarellsås

  1. Stek kantarellerna i het panna i smör tills vätskan dunstat bort. Tillsätt lök, salt och peppar. Stek tills löken är mjuk. Häll i grädde och soja och låt sjuda ca 10 min.
  2. Stek haricot verts i olja i en riktigt het stekpanna. Tillsätt vitlök, flingsalt och ruska om pannan under stekning. Stek max 4 min så behåller de sin krispighet. Servera köttbullarna med klyftpotatis, kantarellsås och haricot verts.

Tips

Smula över flingsalt vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-11-09

Hej Jesper! Ja, Beyond Mince finns att köpa i butik och på coop.se. DU kan läsa mer om den här: https://www.coop.se/vart-ansvar/hallbarhetsarbete/vegetariskt/beyond-mince/. /Maja, redaktör

Jesper

2020-11-05

Finns Beyond Mince ute i Butik nu?

Liknande recept

Spara recept

Buljongsoppa med primörer och tofu

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rau xeo chay

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pasta bolognese med mifú

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Färslimpa med gräddsås, lingon och grönkål

Betyg
Betyg
(22)