För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Vegetariska grillspett med tomatsalsa

Betyg (1-5):
3.46 (28 betyg)

Vegetariska grillspett med halloumi och basilika, serveras med en fräsch tomatsalsa med salladslök, chili och färsk basilika. Perfekt buffémat eller som vegetarisk middag.

Tillagningstid: 25 minuter
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Spett:
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl riven gul lök
  • 1 ägg
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 200 g grovriven halloumi
  • olja till pensling
  • Tomatsalsa:
  • 300 g halverade cocktailtomater
  • 1 strimald salladslök
  • 1 finstrimlad röd chili
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk honung
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till spetten i en bunke. Rulla 4 långa korvar och trä upp på grillspett. Kläm hårt med blöta händer så det sitter fast ordentligt på spetten.
  2. Blanda ingredienserna till tomatsalsan.
  3. Pensla spetten rikligt med olja. Grilla på direkt glöd men gärna högre upp. Låt det bli en grillyta innan spetten flyttas runt. Grilla runt om, totalt ca 8 min.

Tips

Det blir lättare att lyckas med rotfrukterna om de är förkokta. Grilla först och marinera sedan. Varma grönsaker drar åt sig smak bättre än kalla.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emil

2015-11-24

folk hänger upp sig på namnet.. har inte testat salsan, men brukar göra burgare av spett smeten och det blir riktigt bra!

Louise

2014-08-26

Toppenrecept! Blir allra godast grillade.

Peter

2014-06-06

Kanon VEGOspett riktigt gott.. kanske skulle försöka leta reda på ett VEGANspett när man ändå håller på

Caroline

2014-06-04

Ni kan inte kalla det vegospett om det innehåller ägg, ost och honung! Snacka om antiklimax när man läste receptet...

Anna

2014-04-26

Jättegoda spett men våra blev för lösa så de gick inte att grilla som spett, vi gjorde runda platta plättar i ugnen av det istället. Mumsgott!

Liknande recept

Lunchlådesallad

(5)

Zucchinibiffar med parmesan och yoghurtsås

(30)

Couscous med grillad nektarin

(18)

Laxfilé med nötig quinoasallad och fetaostkräm

(45)

Quinoacroquetter med pistagenötter och getost

(19)

Couscous med grillad nektarin och halloumi

(60)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(22)

Örtsallad med matvete och grillad paprika

(0)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • Spett:
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl riven gul lök
  • 1 ägg
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 200 g grovriven halloumi
  • olja till pensling
  • Tomatsalsa:
  • 300 g halverade cocktailtomater
  • 1 strimald salladslök
  • 1 finstrimlad röd chili
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk honung
  • 0.5 tsk salt

Vegetariska grillspett med tomatsalsa

Betyg (1-5):
3.46 (28 betyg)

Vegetariska grillspett med halloumi och basilika, serveras med en fräsch tomatsalsa med salladslök, chili och färsk basilika. Perfekt buffémat eller som vegetarisk middag.

Tillagningstid: 25 minuter
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till spetten i en bunke. Rulla 4 långa korvar och trä upp på grillspett. Kläm hårt med blöta händer så det sitter fast ordentligt på spetten.
  2. Blanda ingredienserna till tomatsalsan.
  3. Pensla spetten rikligt med olja. Grilla på direkt glöd men gärna högre upp. Låt det bli en grillyta innan spetten flyttas runt. Grilla runt om, totalt ca 8 min.

Tips

Det blir lättare att lyckas med rotfrukterna om de är förkokta. Grilla först och marinera sedan. Varma grönsaker drar åt sig smak bättre än kalla.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emil

2015-11-24

folk hänger upp sig på namnet.. har inte testat salsan, men brukar göra burgare av spett smeten och det blir riktigt bra!

Louise

2014-08-26

Toppenrecept! Blir allra godast grillade.

Peter

2014-06-06

Kanon VEGOspett riktigt gott.. kanske skulle försöka leta reda på ett VEGANspett när man ändå håller på

Caroline

2014-06-04

Ni kan inte kalla det vegospett om det innehåller ägg, ost och honung! Snacka om antiklimax när man läste receptet...

Anna

2014-04-26

Jättegoda spett men våra blev för lösa så de gick inte att grilla som spett, vi gjorde runda platta plättar i ugnen av det istället. Mumsgott!

Liknande recept

Lunchlådesallad

(5)

Zucchinibiffar med parmesan och yoghurtsås

(30)

Couscous med grillad nektarin

(18)

Laxfilé med nötig quinoasallad och fetaostkräm

(45)

Quinoacroquetter med pistagenötter och getost

(19)

Couscous med grillad nektarin och halloumi

(60)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(22)

Örtsallad med matvete och grillad paprika

(0)