Vegetariska enchiladas med spenat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.06 (16 betyg)

Vegetariska enchiladas med spenat, majs, crème fraiche och ost i tortillabröd. Enkla att laga och passar lika bra till mellanmål som middag!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 msk olivolja
  • 200 g majskorn
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 0.4 röd chili, hackad
  • 2 tomater, fintärnade
  • 250 g färsk grönkål eller 100 g fryst spenat
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 2 msk crème fraiche
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 4 tortillabröd
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200° grill. Värm oljan i en stekpanna och fräs majs, lök, vitlök och chili under omrörning någon minut. Tillsätt tomater och grönkål lite i taget. När all grönkål sjunkit i volym, tillsätt spiskummin, salt och peppar.
  2. Ta pannan från värmen och vänd i crème fraiche och hälften av den rivna lagrade osten. Fördela fyllningen på ena halvan av tortillabröden och vik ihop.
  3. Lägg bröden på en plåt, strö på resten av osten och gratinera i ugnen till fin färg, ca 3 min. (Eller hetta upp olja i en stekpanna och stek halvmånarna på båda sidor till fin färg. Strö på resten av osten.)

Servering

Servera gärna Brydlings enchiladas med mixsallad, salsa och kryddig bönsallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Antonio

2020-10-17

Enkel och bra. Jag har bara provat med färska spenat.

Kristina

2018-12-08

En favoriträtt här hemma!👍😋

Elisabeth

2016-08-23

Det var jättegott! Tack.

Liknande recept

Spara recept

Zucchinipizza med parmesan

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Surkålscoleslaw med gula russin

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Tacorulle med granatäpple och rödkål

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Utflyktspizza med varm dryck

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Broccolibollar med rostade rotfrukter och sweet chiliyoghurt

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Tomatsalsa med koriander

Betyg
Betyg
(9)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 msk olivolja
  • 200 g majskorn
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 0.4 röd chili, hackad
  • 2 tomater, fintärnade
  • 250 g färsk grönkål eller 100 g fryst spenat
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 2 msk crème fraiche
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 4 tortillabröd
  • 0.5 tsk salt

Vegetariska enchiladas med spenat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.06 (16 betyg)

Vegetariska enchiladas med spenat, majs, crème fraiche och ost i tortillabröd. Enkla att laga och passar lika bra till mellanmål som middag!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200° grill. Värm oljan i en stekpanna och fräs majs, lök, vitlök och chili under omrörning någon minut. Tillsätt tomater och grönkål lite i taget. När all grönkål sjunkit i volym, tillsätt spiskummin, salt och peppar.
  2. Ta pannan från värmen och vänd i crème fraiche och hälften av den rivna lagrade osten. Fördela fyllningen på ena halvan av tortillabröden och vik ihop.
  3. Lägg bröden på en plåt, strö på resten av osten och gratinera i ugnen till fin färg, ca 3 min. (Eller hetta upp olja i en stekpanna och stek halvmånarna på båda sidor till fin färg. Strö på resten av osten.)

Servering

Servera gärna Brydlings enchiladas med mixsallad, salsa och kryddig bönsallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Antonio

2020-10-17

Enkel och bra. Jag har bara provat med färska spenat.

Kristina

2018-12-08

En favoriträtt här hemma!👍😋

Elisabeth

2016-08-23

Det var jättegott! Tack.

Liknande recept

Spara recept

Zucchinipizza med parmesan

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Surkålscoleslaw med gula russin

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Tacorulle med granatäpple och rödkål

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Utflyktspizza med varm dryck

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Broccolibollar med rostade rotfrukter och sweet chiliyoghurt

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Tomatsalsa med koriander

Betyg
Betyg
(9)