Vegetariska biffar med fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.97 (161 betyg)

Nyttiga vegobiffar av kikärtor, fetaost och oliver. Servera med egen röd pesto på soltorkade tomater, basilika och vitlök.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g kikärter på burk
  • 1 ägg
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 krm svartpeppar
  • 100 g fetaost, smulad
  • 1 dl svarta oliver, utan kärnor, grovhackade
  • 1.5 msk smör
  • Pesto rosso:
  • 1 dl soltorkade tomater, i olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0.5 färsk basilika

Gör så här

  1. Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Mixa dem med ägg, ströbröd, lök och kryddor i en matberedare till en massa. Blanda ner fetaosten och oliverna. Forma till biffar och stek i smör 2-3 minuter på var sida.

Pesto rosso

  1. Blanda ingredienserna till peston och mixa i matberedare eller med mixerstav.

Servering

Servera med röda linser, potatismos, kokt ris eller pasta, rostade pumpakärnor och persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2015-09-19

Jättegoda! Men jag krossade salta kex och hade i istället för ströbröd och så hade jag i chili. Verkligen supergott!

Malin

2015-01-21

Rödlöken missfärgade biffarna totalt! Massan blev grå :( Dessutom tog löken över smaken. Ett tips är att bara använda en halv lök!

Liknande recept

Spara recept

Lasagne med kyckling

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Grekisk filodegspaj

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Köttbullar med chèvre

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fyllda auberginer

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 800 g kikärter på burk
  • 1 ägg
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 krm svartpeppar
  • 100 g fetaost, smulad
  • 1 dl svarta oliver, utan kärnor, grovhackade
  • 1.5 msk smör
  • Pesto rosso:
  • 1 dl soltorkade tomater, i olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0.5 färsk basilika

Vegetariska biffar med fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.97 (161 betyg)

Nyttiga vegobiffar av kikärtor, fetaost och oliver. Servera med egen röd pesto på soltorkade tomater, basilika och vitlök.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Mixa dem med ägg, ströbröd, lök och kryddor i en matberedare till en massa. Blanda ner fetaosten och oliverna. Forma till biffar och stek i smör 2-3 minuter på var sida.

Pesto rosso

  1. Blanda ingredienserna till peston och mixa i matberedare eller med mixerstav.

Servering

Servera med röda linser, potatismos, kokt ris eller pasta, rostade pumpakärnor och persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2015-09-19

Jättegoda! Men jag krossade salta kex och hade i istället för ströbröd och så hade jag i chili. Verkligen supergott!

Malin

2015-01-21

Rödlöken missfärgade biffarna totalt! Massan blev grå :( Dessutom tog löken över smaken. Ett tips är att bara använda en halv lök!

Liknande recept

Spara recept

Lasagne med kyckling

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Grekisk filodegspaj

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Köttbullar med chèvre

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fyllda auberginer

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)