För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Vegetariska biffar med fetaost

Betyg (1-5):
2.97 (161 betyg)

Nyttiga vegobiffar av kikärtor, fetaost och oliver. Servera med egen röd pesto på soltorkade tomater, basilika och vitlök.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g kikärter på burk
  • 1 ägg
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 krm svartpeppar
  • 100 g fetaost, smulad
  • 1 dl svarta oliver, utan kärnor, grovhackade
  • 1.5 msk smör
  • Pesto rosso:
  • 1 dl soltorkade tomater, i olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0.5 färsk basilika

Gör så här

  1. Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Mixa dem med ägg, ströbröd, lök och kryddor i en matberedare till en massa. Blanda ner fetaosten och oliverna. Forma till biffar och stek i smör 2-3 minuter på var sida.

Pesto rosso

  1. Blanda ingredienserna till peston och mixa i matberedare eller med mixerstav.

Servering

Servera med röda linser, potatismos, kokt ris eller pasta, rostade pumpakärnor och persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2015-09-19

Jättegoda! Men jag krossade salta kex och hade i istället för ströbröd och så hade jag i chili. Verkligen supergott!

Malin

2015-01-21

Rödlöken missfärgade biffarna totalt! Massan blev grå :( Dessutom tog löken över smaken. Ett tips är att bara använda en halv lök!

Liknande recept

Fetaostfyllda bakade paprikor

(10)

Köttfärssoppa tacostyle

(15)

Grekisk filodegspaj

(27)

Lasagne med kyckling

(64)

Grönkålspaj med fetaost

(13)

Couscoussallad med halloumi

(69)

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

(133)

Laxpaj med potatis

(17)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 800 g kikärter på burk
  • 1 ägg
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 krm svartpeppar
  • 100 g fetaost, smulad
  • 1 dl svarta oliver, utan kärnor, grovhackade
  • 1.5 msk smör
  • Pesto rosso:
  • 1 dl soltorkade tomater, i olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0.5 färsk basilika

Vegetariska biffar med fetaost

Betyg (1-5):
2.97 (161 betyg)

Nyttiga vegobiffar av kikärtor, fetaost och oliver. Servera med egen röd pesto på soltorkade tomater, basilika och vitlök.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Mixa dem med ägg, ströbröd, lök och kryddor i en matberedare till en massa. Blanda ner fetaosten och oliverna. Forma till biffar och stek i smör 2-3 minuter på var sida.

Pesto rosso

  1. Blanda ingredienserna till peston och mixa i matberedare eller med mixerstav.

Servering

Servera med röda linser, potatismos, kokt ris eller pasta, rostade pumpakärnor och persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2015-09-19

Jättegoda! Men jag krossade salta kex och hade i istället för ströbröd och så hade jag i chili. Verkligen supergott!

Malin

2015-01-21

Rödlöken missfärgade biffarna totalt! Massan blev grå :( Dessutom tog löken över smaken. Ett tips är att bara använda en halv lök!

Liknande recept

Fetaostfyllda bakade paprikor

(10)

Köttfärssoppa tacostyle

(15)

Grekisk filodegspaj

(27)

Lasagne med kyckling

(64)

Grönkålspaj med fetaost

(13)

Couscoussallad med halloumi

(69)

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

(133)

Laxpaj med potatis

(17)