Vegetarisk wok

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Vegetarisk wok är gott, mättande och enkelt. Med massor av grönsaker, nudlar och söt, strimlad omelett tillagas den här woken så som man gör den i Asien.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g risnudlar
  • 3 ägg
  • 0.5 dl vatten
  • 1 msk strösocker
  • neutral olja till stekning
  • 250 g broccoli
  • 1 morot, strimlad
  • 1 rödlök, strimlad
  • 20 g färsk ingefära, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 2 msk japansk soja
  • 1 kruka koriander
  • 1 röd chili, strimlad

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj av i kallt vatten.
  2. Vispa upp ägg, vatten och socker lätt. Värm en liten stekpanna med några droppar olja i och häll ut ett tunt lager av äggsmeten. Stek på låg värme tills ytan nästan har blivit tillagad på undersidan och vik ihop till en halvmåne. Stek upp all smet på samma sätt och strimla sedan omeletterna.
  3. Skär broccolin i små buketter och stjälken i tunna skivor. Hetta upp olja i en stor stekpanna och stek alla grönsakerna tillsammans med ingefära och vitlök någon minut. Salta.
  4. Vänd ner nudlar och omelettstrimlor. Ringla över soja och servera med koriander och chili.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Glasnudlar med ägg

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Soppa med nudlar och krispiga grönsaker

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Ramen med salladskål och champinjoner

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Nudelsoppa med ägg

Betyg
Betyg
(13)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 250 g risnudlar
  • 3 ägg
  • 0.5 dl vatten
  • 1 msk strösocker
  • neutral olja till stekning
  • 250 g broccoli
  • 1 morot, strimlad
  • 1 rödlök, strimlad
  • 20 g färsk ingefära, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 2 msk japansk soja
  • 1 kruka koriander
  • 1 röd chili, strimlad

Vegetarisk wok

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Vegetarisk wok är gott, mättande och enkelt. Med massor av grönsaker, nudlar och söt, strimlad omelett tillagas den här woken så som man gör den i Asien.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj av i kallt vatten.
  2. Vispa upp ägg, vatten och socker lätt. Värm en liten stekpanna med några droppar olja i och häll ut ett tunt lager av äggsmeten. Stek på låg värme tills ytan nästan har blivit tillagad på undersidan och vik ihop till en halvmåne. Stek upp all smet på samma sätt och strimla sedan omeletterna.
  3. Skär broccolin i små buketter och stjälken i tunna skivor. Hetta upp olja i en stor stekpanna och stek alla grönsakerna tillsammans med ingefära och vitlök någon minut. Salta.
  4. Vänd ner nudlar och omelettstrimlor. Ringla över soja och servera med koriander och chili.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Glasnudlar med ägg

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Soppa med nudlar och krispiga grönsaker

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Ramen med salladskål och champinjoner

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Nudelsoppa med ägg

Betyg
Betyg
(13)