Vegetarisk tacopaj

Betyg (1-5):
4.05 (122 betyg)

Variera den klassiska tacon och gör en vegetarisk tacopaj med quornfärs. För vem älskar inte paj, och vem älskar inte tacos? En kombination som inte kan bli annat än succé!

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
Svårighetsgrad:Medel
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajdeg:
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1.5 dl mjölk
  • Fyllning:
  • 2 msk smör
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 400 g quornfärs
  • 40 g mexikansk kryddblandning, gärna taco
  • 2 dl vatten
  • 7 hackade milda feferoni (efter smak)
  • 4 dl crème fraiche
  • 3 dl riven lagrad ost
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen i en matberedare eller för hand, och tryck ut den i botten och upp på kanterna av en smord en form med löstagbar botten, cirka 22 centimeter i diameter.
  2. Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs lök och vitlök någon minut. Tillsätt färsen och bryn den några minuter på medelstark värme. Tillsätt kryddblandningen och vatten. Låt alltsammans koka ihop. Ta bort från värmen.
  3. Blanda feferoni, crème fraiche, ost och svartpeppar. Fördela quornfärsen i pajskalet, därefter crème fraiche-blandningen.
  4. Grädda mitt i ugnen 35-40 minuter tills pajen har fått en gyllenbrun yta.

Servering

Servera med tacosås, sallad och eventuellt extra feferoni.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna-Lena

2018-02-14

Nina: Quornfärs gör den vegetarisk, INTE vegansk! Det finns däremot vegansk färs, créme fraiche, margarin, mjölk och ost att köpa.

Nina

2017-05-24

Det vore bra om det stod det veganska alternativet till alla ingredienser, för det är inte bara quornfärs som gör pajen vegansk. Det är inte så lätt att hålla reda på när man inte är van :)

Lena

2017-04-25

Jag har i en liten burk majs och lägger på små delade tomater också. Supergott!

Johan

2015-11-24

Min 4åriga dotter tyckte det var smarrens

Elisabet

2015-01-19

Använde sojagrytbitar och det blev jättegott!

Elisabet

2015-01-19

Supergott! Alla åt med god aptit.

Martin

2014-03-25

Väldigt bra och gott!

Linus karlsson

2014-03-07

det ser jätte gott ut men har inte provat

Johanna

2013-10-22

Grymt god paj, använd någon annan smak på créme faichen än naturell, lägg gärna även i körsbärstomater och majs i fyllningen, så gott! :)

Simon

2013-07-14

Ett bra och enkelt recept med quorn. Gott också. Någon här skriver att de använder köttfärs istället - varför?

Ann

2013-07-12

Favoriten!

Karin

2013-05-08

Väldigt god paj! Jag tog burrito-kryddan istället för taco-kryddan. Det blev mer smak, Rekomenderas Det är en mäktig paj, jag tog Creme fraiche lätt.

Wictor

2013-04-18

Riktigt bra recept som jag faktiskt lyckas med. riktigt bra paj deg framför allt.

Stefan

2013-02-22

kanonfin paj

Sara

2013-02-13

Riktigt god paj!

Lina

2013-02-08

En av familjen favoriter! Men vi kör på köttfärs!

jo

2012-10-20

skitbra

jo

2012-10-20

skitbra

Liknande recept

Chapatibröd med kokossmak

(1)

Sticky buffalo-blomkål

(13)

Färskostpaj med nässlor

(3)
13 st
  • Pajdeg:
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1.5 dl mjölk
  • Fyllning:
  • 2 msk smör
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 400 g quornfärs
  • 40 g mexikansk kryddblandning, gärna taco
  • 2 dl vatten
  • 7 hackade milda feferoni (efter smak)
  • 4 dl crème fraiche
  • 3 dl riven lagrad ost
  • 0.5 tsk svartpeppar

Vegetarisk tacopaj

Betyg (1-5):
4.05 (122 betyg)

Variera den klassiska tacon och gör en vegetarisk tacopaj med quornfärs. För vem älskar inte paj, och vem älskar inte tacos? En kombination som inte kan bli annat än succé!

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
Svårighetsgrad:Medel
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen i en matberedare eller för hand, och tryck ut den i botten och upp på kanterna av en smord en form med löstagbar botten, cirka 22 centimeter i diameter.
  2. Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs lök och vitlök någon minut. Tillsätt färsen och bryn den några minuter på medelstark värme. Tillsätt kryddblandningen och vatten. Låt alltsammans koka ihop. Ta bort från värmen.
  3. Blanda feferoni, crème fraiche, ost och svartpeppar. Fördela quornfärsen i pajskalet, därefter crème fraiche-blandningen.
  4. Grädda mitt i ugnen 35-40 minuter tills pajen har fått en gyllenbrun yta.

Servering

Servera med tacosås, sallad och eventuellt extra feferoni.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna-Lena

2018-02-14

Nina: Quornfärs gör den vegetarisk, INTE vegansk! Det finns däremot vegansk färs, créme fraiche, margarin, mjölk och ost att köpa.

Nina

2017-05-24

Det vore bra om det stod det veganska alternativet till alla ingredienser, för det är inte bara quornfärs som gör pajen vegansk. Det är inte så lätt att hålla reda på när man inte är van :)

Lena

2017-04-25

Jag har i en liten burk majs och lägger på små delade tomater också. Supergott!

Johan

2015-11-24

Min 4åriga dotter tyckte det var smarrens

Elisabet

2015-01-19

Använde sojagrytbitar och det blev jättegott!

Elisabet

2015-01-19

Supergott! Alla åt med god aptit.

Martin

2014-03-25

Väldigt bra och gott!

Linus karlsson

2014-03-07

det ser jätte gott ut men har inte provat

Johanna

2013-10-22

Grymt god paj, använd någon annan smak på créme faichen än naturell, lägg gärna även i körsbärstomater och majs i fyllningen, så gott! :)

Simon

2013-07-14

Ett bra och enkelt recept med quorn. Gott också. Någon här skriver att de använder köttfärs istället - varför?

Ann

2013-07-12

Favoriten!

Karin

2013-05-08

Väldigt god paj! Jag tog burrito-kryddan istället för taco-kryddan. Det blev mer smak, Rekomenderas Det är en mäktig paj, jag tog Creme fraiche lätt.

Wictor

2013-04-18

Riktigt bra recept som jag faktiskt lyckas med. riktigt bra paj deg framför allt.

Stefan

2013-02-22

kanonfin paj

Sara

2013-02-13

Riktigt god paj!

Lina

2013-02-08

En av familjen favoriter! Men vi kör på köttfärs!

jo

2012-10-20

skitbra

jo

2012-10-20

skitbra

Liknande recept

Chapatibröd med kokossmak

(1)

Sticky buffalo-blomkål

(13)

Färskostpaj med nässlor

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies