Vegetarisk pastasås

Betyg (1-5):
3.75 (12 betyg)

Vegetarisk pastasås med champinjoner, zucchini, aubergine och schalottenlök. Smakrikt och gott om man vill äta grönt!

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 0.5 tärnad zucchini
  • 0.5 tärnad aubergine
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 200 g kvartade champinjoner
  • 0.4 purjolök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl rött vin
  • 2 dl vatten ev mer
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 400 g valfri pasta
  • 40 g parmesanost eller fetaost
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek alla grönsaker, svamp och lök under omrörning i ca 3 min.
  2. Häll i tomater, vin, vatten och buljongtärningar. Smaka av med salt och kajennpeppar. Låt småputtra ca 20 min på svag värme.
  3. Strimla hälften av basilikan och rör ner i såsen.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och servera med såsen.

Till servering

  1. Toppa med resten av basilikan, parmesan eller fetaost och nymalen svartpeppar.

Tips

Tillsätt en skvätt rödvin i såsen och toppa med smulad fetaost och basilika.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Filip

2016-08-08

En skvätt vitt matlagningsvin i stället för det röda, samt lite citronzest. Jag anser att grönsakerna ska stekas bra mycket längre än 3 minuter. Låt auberginen suga åt sig olja och släppa den igen. Blev mycket bra.

Felicia

2016-01-20

Den här föll mig verkligen inte på läppen, förvånad över de positiva kommentarerna. Det röda vinet gav enligt mig en väldigt skum bismak till rätten. Hade jag gjort om den hade jag skippat rödvin. Blä!

Jonathan

2014-04-22

En bra nybörjarvegetarisk pasta! God och enkel!

Britt

2013-09-23

Mycket god och lättillagad rätt även om jag åt den i litet förenklad form; ingen aubergine och vanlig gul lök i stället för schalotten och purjo.

Liknande recept

Vinterwok med brysselkål, svamp och jordärtskocka

(3)

Portabello- och aubergineburgare

(2)

Kycklinggryta med svamp

(16)

Grönsakswok med svamp

(0)

Champinjonsoppa med broccolipizza bianco på tortillabröd

(37)

Spagetti med tomatsås och vitlöksfräst svamp

(32)

Lamm- och rotsellerisoppa med ostronskivling och sparris

(0)

Grönsaksbolognese

(20)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 0.5 tärnad zucchini
  • 0.5 tärnad aubergine
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 200 g kvartade champinjoner
  • 0.4 purjolök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl rött vin
  • 2 dl vatten ev mer
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 400 g valfri pasta
  • 40 g parmesanost eller fetaost
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar

Vegetarisk pastasås

Betyg (1-5):
3.75 (12 betyg)

Vegetarisk pastasås med champinjoner, zucchini, aubergine och schalottenlök. Smakrikt och gott om man vill äta grönt!

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek alla grönsaker, svamp och lök under omrörning i ca 3 min.
  2. Häll i tomater, vin, vatten och buljongtärningar. Smaka av med salt och kajennpeppar. Låt småputtra ca 20 min på svag värme.
  3. Strimla hälften av basilikan och rör ner i såsen.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och servera med såsen.

Till servering

  1. Toppa med resten av basilikan, parmesan eller fetaost och nymalen svartpeppar.

Tips

Tillsätt en skvätt rödvin i såsen och toppa med smulad fetaost och basilika.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Filip

2016-08-08

En skvätt vitt matlagningsvin i stället för det röda, samt lite citronzest. Jag anser att grönsakerna ska stekas bra mycket längre än 3 minuter. Låt auberginen suga åt sig olja och släppa den igen. Blev mycket bra.

Felicia

2016-01-20

Den här föll mig verkligen inte på läppen, förvånad över de positiva kommentarerna. Det röda vinet gav enligt mig en väldigt skum bismak till rätten. Hade jag gjort om den hade jag skippat rödvin. Blä!

Jonathan

2014-04-22

En bra nybörjarvegetarisk pasta! God och enkel!

Britt

2013-09-23

Mycket god och lättillagad rätt även om jag åt den i litet förenklad form; ingen aubergine och vanlig gul lök i stället för schalotten och purjo.

Liknande recept

Vinterwok med brysselkål, svamp och jordärtskocka

(3)

Portabello- och aubergineburgare

(2)

Kycklinggryta med svamp

(16)

Grönsakswok med svamp

(0)

Champinjonsoppa med broccolipizza bianco på tortillabröd

(37)

Spagetti med tomatsås och vitlöksfräst svamp

(32)

Lamm- och rotsellerisoppa med ostronskivling och sparris

(0)

Grönsaksbolognese

(20)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies