Vegetarisk pastasallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (2 betyg)

Vegetarisk pastasallad med grillad aubergine, paprika och smulad fetaost. Den färska basilika och vinägretten med vitlök är två måsten!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 350 g pastaskruvar eller valfri pasta
  • 350 g aubergine
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 paprikor
  • 150 g smulad fetaost
  • 1 kruka färsk basilika
  • Dressing:
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl vit balsamvinäger
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
  2. Skär auberginen i 1–2 cm tjocka skivor och pensla båda sidor med olja. Skär paprikan i stora bitar.
  3. Grilla grönsakerna ca 10 min, skär dem i mindre bitar och vändner i dressingen. Låt dra några minuter. Blanda de grillade grönsakerna med pasta, fetaost och basilika. Strö flingsalt och vrid ett par varv med pepparkvarnen över salladen innan servering.

Tips

Variera med stekt halloumi istället för feta och byt ut grillad aubergine mot zucchini.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Marockansk couscous med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Potatissallad med vinägrett

Betyg
Betyg
(178)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Saltimbocca med kalvfärs

Betyg
Betyg
(39)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 350 g pastaskruvar eller valfri pasta
  • 350 g aubergine
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 paprikor
  • 150 g smulad fetaost
  • 1 kruka färsk basilika
  • Dressing:
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl vit balsamvinäger
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • flingsalt
  • svartpeppar

Vegetarisk pastasallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (2 betyg)

Vegetarisk pastasallad med grillad aubergine, paprika och smulad fetaost. Den färska basilika och vinägretten med vitlök är två måsten!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
  2. Skär auberginen i 1–2 cm tjocka skivor och pensla båda sidor med olja. Skär paprikan i stora bitar.
  3. Grilla grönsakerna ca 10 min, skär dem i mindre bitar och vändner i dressingen. Låt dra några minuter. Blanda de grillade grönsakerna med pasta, fetaost och basilika. Strö flingsalt och vrid ett par varv med pepparkvarnen över salladen innan servering.

Tips

Variera med stekt halloumi istället för feta och byt ut grillad aubergine mot zucchini.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Marockansk couscous med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Potatissallad med vinägrett

Betyg
Betyg
(178)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Saltimbocca med kalvfärs

Betyg
Betyg
(39)