För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Vegetarisk pastasallad

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Vegetarisk pastasallad med grillad aubergine, paprika och smulad fetaost. Den färska basilika och vinägretten med vitlök är två måsten!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 350 g pastaskruvar eller valfri pasta
  • 350 g aubergine
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 paprikor
  • 150 g smulad fetaost
  • 1 kruka färsk basilika
  • Dressing:
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl vit balsamvinäger
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
  2. Skär auberginen i 1–2 cm tjocka skivor och pensla båda sidor med olja. Skär paprikan i stora bitar.
  3. Grilla grönsakerna ca 10 min, skär dem i mindre bitar och vändner i dressingen. Låt dra några minuter. Blanda de grillade grönsakerna med pasta, fetaost och basilika. Strö flingsalt och vrid ett par varv med pepparkvarnen över salladen innan servering.

Tips

Variera med stekt halloumi istället för feta och byt ut grillad aubergine mot zucchini.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(15)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Zucchinigratäng med korv

(18)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(8)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(2)

Potatissallad med vinägrett

(173)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 350 g pastaskruvar eller valfri pasta
  • 350 g aubergine
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 paprikor
  • 150 g smulad fetaost
  • 1 kruka färsk basilika
  • Dressing:
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl vit balsamvinäger
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • flingsalt
  • svartpeppar

Vegetarisk pastasallad

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Vegetarisk pastasallad med grillad aubergine, paprika och smulad fetaost. Den färska basilika och vinägretten med vitlök är två måsten!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
  2. Skär auberginen i 1–2 cm tjocka skivor och pensla båda sidor med olja. Skär paprikan i stora bitar.
  3. Grilla grönsakerna ca 10 min, skär dem i mindre bitar och vändner i dressingen. Låt dra några minuter. Blanda de grillade grönsakerna med pasta, fetaost och basilika. Strö flingsalt och vrid ett par varv med pepparkvarnen över salladen innan servering.

Tips

Variera med stekt halloumi istället för feta och byt ut grillad aubergine mot zucchini.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(15)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Zucchinigratäng med korv

(18)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(8)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(2)

Potatissallad med vinägrett

(173)