Vegetarisk pasta puttanesca

Betyg (1-5):
4 (30 betyg)

Gör en varm tomat-pasta med massor av vitlök och kapris.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 400 g hela tomater på burk
  • 100 g urkärnade svarta oliver
  • 3 msk kapris
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 urkärnad, tunt skivad chili
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 krm svartpeppar
  • Garnering:
  • 2 msk hackad persilja
  • Till servering:
  • 400 g spagetti

Gör så här

  1. Skär tomaterna i stora bitar, hacka oliver och kapris.
  2. Hetta upp olja i en kastrull. Fräs chili och vitlök under omrörning.
  3. Tillsätt tomaterna och tomatpuré. Låt koka ihop cirka 10 minuter på svag värme.
  4. Rör ner kapris och oliver. Smaka av med peppar och eventuellt salt.

Servering

Servera med spagetti och hackad persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jonas

2012-11-27

Hmm Mikael, traditionellt innehåller puttanesca krossade tomater, olivolja, vitlök, oliver, kapris och sardeller, dvs många ingredienser. Dessutom betyder namnet bokstavligen »horans spagetti«. Gott är det (utan sardellerna) iaf.

Jonas

2012-11-26

Hmm Mikael, traditionellt innehåller puttanesca krossade tomater, olivolja, vitlök, oliver, kapris och sardeller, dvs många ingredienser. Dessutom betyder namnet bokstavligen »horans spagetti«. Gott är det (utan sardellerna) iaf.

MIkael

2012-11-25

Puttanesca betyder 1 (EN) ingrediens ;)

Kristoffer

2012-07-19

Den är god, snabb och vegansk, smaklig måltid.

Liknande recept

Bruschetta med kyckling

(8)

Bönsallad med grillad tomat

(11)

Tomatsoppa med fetaost

(25)

Färsk linguini med pesto och tomatsås

(5)

Asiatisk tonfisksallad med nudlar

(10)

Ljummen svart bönsallad

(4)

Bowl med sashimilax

(2)

Bulgursallad med mynta och chili

(4)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 400 g hela tomater på burk
  • 100 g urkärnade svarta oliver
  • 3 msk kapris
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 urkärnad, tunt skivad chili
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 krm svartpeppar
  • Garnering:
  • 2 msk hackad persilja
  • Till servering:
  • 400 g spagetti

Vegetarisk pasta puttanesca

Betyg (1-5):
4 (30 betyg)

Gör en varm tomat-pasta med massor av vitlök och kapris.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär tomaterna i stora bitar, hacka oliver och kapris.
  2. Hetta upp olja i en kastrull. Fräs chili och vitlök under omrörning.
  3. Tillsätt tomaterna och tomatpuré. Låt koka ihop cirka 10 minuter på svag värme.
  4. Rör ner kapris och oliver. Smaka av med peppar och eventuellt salt.

Servering

Servera med spagetti och hackad persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jonas

2012-11-27

Hmm Mikael, traditionellt innehåller puttanesca krossade tomater, olivolja, vitlök, oliver, kapris och sardeller, dvs många ingredienser. Dessutom betyder namnet bokstavligen »horans spagetti«. Gott är det (utan sardellerna) iaf.

Jonas

2012-11-26

Hmm Mikael, traditionellt innehåller puttanesca krossade tomater, olivolja, vitlök, oliver, kapris och sardeller, dvs många ingredienser. Dessutom betyder namnet bokstavligen »horans spagetti«. Gott är det (utan sardellerna) iaf.

MIkael

2012-11-25

Puttanesca betyder 1 (EN) ingrediens ;)

Kristoffer

2012-07-19

Den är god, snabb och vegansk, smaklig måltid.

Liknande recept

Bruschetta med kyckling

(8)

Bönsallad med grillad tomat

(11)

Tomatsoppa med fetaost

(25)

Färsk linguini med pesto och tomatsås

(5)

Asiatisk tonfisksallad med nudlar

(10)

Ljummen svart bönsallad

(4)

Bowl med sashimilax

(2)

Bulgursallad med mynta och chili

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies