För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Vegetarisk paella

Betyg (1-5):
2.58 (12 betyg)

Vegetarisk paella med saffran, tomater, paprika och vego chorizo.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 g saffran
  • 4 dl basmatiris
  • 2 dl vitt vin
  • 7 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 tomater, tärnade
  • 240 g vego chorizo
  • 1 röd paprika, strimlad
  • salt
  • 1
  • gul lök, finhackad
  • Till servering
  • persilja
  • 1 citron, i klyftor

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök och chili i 1 msk olja i en djup stekpanna. Tillsätt saffran och ris och fortsätt fräsa under omrörning. Häll i vin och hälften av vattnet. Riv ner buljongtärningen och låt sjuda ca 10 min.
  2. Vänd ner tomaterna i riset och häll i resten av vattnet. Låt sjuda ytterligare ca 10 min, gärna under lock.
  3. Skiva upp korven och stek med paprikan i resten av oljan till fin färg. Vänd ner korv och paprika i paellan och smaka av med salt. Toppa med persilja och servera med citron.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ris med pumpa, svarta bönor och granatäppelsallad

(13)

Tandoorikyckling med ris

(24)

Stekta kycklingklubbor med pilaffris

(8)

Curryräkor med ris

(43)

Buddha bowl

(12)

Klassisk paella

(13)

Tacogratäng - barnens bästa recept

(17)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(7)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 g saffran
  • 4 dl basmatiris
  • 2 dl vitt vin
  • 7 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 tomater, tärnade
  • 240 g vego chorizo
  • 1 röd paprika, strimlad
  • salt
  • 1
  • gul lök, finhackad
  • Till servering
  • persilja
  • 1 citron, i klyftor

Vegetarisk paella

Betyg (1-5):
2.58 (12 betyg)

Vegetarisk paella med saffran, tomater, paprika och vego chorizo.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök och chili i 1 msk olja i en djup stekpanna. Tillsätt saffran och ris och fortsätt fräsa under omrörning. Häll i vin och hälften av vattnet. Riv ner buljongtärningen och låt sjuda ca 10 min.
  2. Vänd ner tomaterna i riset och häll i resten av vattnet. Låt sjuda ytterligare ca 10 min, gärna under lock.
  3. Skiva upp korven och stek med paprikan i resten av oljan till fin färg. Vänd ner korv och paprika i paellan och smaka av med salt. Toppa med persilja och servera med citron.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ris med pumpa, svarta bönor och granatäppelsallad

(13)

Tandoorikyckling med ris

(24)

Stekta kycklingklubbor med pilaffris

(8)

Curryräkor med ris

(43)

Buddha bowl

(12)

Klassisk paella

(13)

Tacogratäng - barnens bästa recept

(17)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(7)