Vegetarisk lasagne med soltorkade tomater

Betyg (1-5):
4.41 (51 betyg)

Underbart god och smakrik lasagne med spenat, chévre och soltorkade tomater. Välkomna en ny vegofavorit!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 8 torkade lasagneplattor
  • 1 stor gul lök, hackad
  • 1 msk olivolja
  • 400 g färsk spenat
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 285 g soltorkade tomater (1 burk)
  • 3 dl crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • 2 dl riven ost
  • Till servering
  • rucola
  • körsbärstomater
  • smulad chèvre

Gör så här

  1. Fräs löken mjuk i olja i en stekpanna. Tillsätt skivad vitlök och spenat. Stek under omrörning tills spenaten sjunkit ihop. Salta och peppra.
  2. Häll bort oljan från soltorkade tomaterna och finhacka dem. Riv ner chèvren i en skål och rör ihop med crème fraiche, vatten och soltorkade tomater.
  3. Varva pastaplattorna med spenat och oströra i en passande ugnsform. Strö över riven ost och grädda mitt i ugnen enligt anvisning på lasagneförpackningen.
  4. Servera lasagnen med rucola och tomat, ev toppad med smulad chèvre.

Tips

Går bra att göra med frysta och tinade spenatblad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jenni

2019-09-23

Jättegod!

Therese

2019-09-16

Så himla god!

Peter

2019-08-16

Bästa lasagne jag lagat, perfekt vegomat!

Helena

2019-02-03

Otroligt god!

Sture Haglund

2019-01-19

Detta var nog bland det godaste jag lagat. Jag dubblerade receptet och körde det i en långpanna. Eftersom jag brukar tycka att de flesta recept är lite tama ökade jag mängden salt och peppar. Här får man smaka av efter eget huvud men det är nog rätt viktigt att det blir en bra sälta där. Eftersom chevren som jag köpte var i 200g förpackning så blev det även lite mer än vad receptet anger. Som kronan på verket hade jag i en skvätt japansk soja och en liten skvätt champagnevinäger i spenatröran. Den vinägern är visserligen ingen budgetvariant men den gör underverk med många maträtter :-)

Liknande recept

Älgköttbullar

(12)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Bowl med sashimilax

(4)

Laxburgare med olivmajonnäs

(61)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 8 torkade lasagneplattor
  • 1 stor gul lök, hackad
  • 1 msk olivolja
  • 400 g färsk spenat
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 285 g soltorkade tomater (1 burk)
  • 3 dl crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • 2 dl riven ost
  • Till servering
  • rucola
  • körsbärstomater
  • smulad chèvre

Vegetarisk lasagne med soltorkade tomater

Betyg (1-5):
4.41 (51 betyg)

Underbart god och smakrik lasagne med spenat, chévre och soltorkade tomater. Välkomna en ny vegofavorit!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs löken mjuk i olja i en stekpanna. Tillsätt skivad vitlök och spenat. Stek under omrörning tills spenaten sjunkit ihop. Salta och peppra.
  2. Häll bort oljan från soltorkade tomaterna och finhacka dem. Riv ner chèvren i en skål och rör ihop med crème fraiche, vatten och soltorkade tomater.
  3. Varva pastaplattorna med spenat och oströra i en passande ugnsform. Strö över riven ost och grädda mitt i ugnen enligt anvisning på lasagneförpackningen.
  4. Servera lasagnen med rucola och tomat, ev toppad med smulad chèvre.

Tips

Går bra att göra med frysta och tinade spenatblad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jenni

2019-09-23

Jättegod!

Therese

2019-09-16

Så himla god!

Peter

2019-08-16

Bästa lasagne jag lagat, perfekt vegomat!

Helena

2019-02-03

Otroligt god!

Sture Haglund

2019-01-19

Detta var nog bland det godaste jag lagat. Jag dubblerade receptet och körde det i en långpanna. Eftersom jag brukar tycka att de flesta recept är lite tama ökade jag mängden salt och peppar. Här får man smaka av efter eget huvud men det är nog rätt viktigt att det blir en bra sälta där. Eftersom chevren som jag köpte var i 200g förpackning så blev det även lite mer än vad receptet anger. Som kronan på verket hade jag i en skvätt japansk soja och en liten skvätt champagnevinäger i spenatröran. Den vinägern är visserligen ingen budgetvariant men den gör underverk med många maträtter :-)

Liknande recept

Älgköttbullar

(12)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Bowl med sashimilax

(4)

Laxburgare med olivmajonnäs

(61)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies