För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Vegetarisk kikärtsgryta

Betyg (1-5):
4 (13 betyg)

Nyttig och god vegetarisk kikärtsgryta, som nästan ger dej hela dagens grönsaksbehov. Recept av Filip Poon

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk curry
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 0.5 liter vatten
  • 400 g krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 380 g kokta kikärtor, avsköljda, På burk, bruttovikt
  • 1 gul paprika, tärnad
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 0.5 kruka färsk persilja
  • libabröd (libanesiska tunndbröd)

Gör så här

  1. Skala och tärna morot och palsternacka. Fräs lök, vitlök, morot och palsternacka i olja i en gryta.
  2. Tillsätt de torra kryddorna och fräs med någon minut till. Häll i vatten och krossade tomater, smula ner buljongtärningen. Låt sjuda ca 15 min.
  3. Häll i kikärter och paprika, låt småputtra ca 5 min till. Smaka av med salt och peppar. Servera med yoghurt, hackad persilja och tunnbröd.

Tips

Stek ev tunnbröden i panna med lite olivolja.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lotta

2020-03-15

Favorit! Äter den ofta. Kryddig, ”matig” och riktigt härlig!!

Caroline

2020-02-10

Favorit! Brukar äta med bulgur och slänga i någon näve spenat eller grönkål också!

Caroline

2020-01-31

Stark

Sandra

2020-01-23

En lättlagad rätt som barnen älskar!

Liknande recept

Rotfruktsråraka med bönsalsa

(5)

Krämiga vita bönor med vinterns rotfrukter

(9)

Bön-och rotfruktssoppa med pancetta och parmesan

(5)

Pasta med morotssås och krunchiga kikärtor

(59)

Bönbiffar med picklad blomkål

(13)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk curry
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 0.5 liter vatten
  • 400 g krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 380 g kokta kikärtor, avsköljda, På burk, bruttovikt
  • 1 gul paprika, tärnad
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 0.5 kruka färsk persilja
  • libabröd (libanesiska tunndbröd)

Vegetarisk kikärtsgryta

Betyg (1-5):
4 (13 betyg)

Nyttig och god vegetarisk kikärtsgryta, som nästan ger dej hela dagens grönsaksbehov. Recept av Filip Poon

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och tärna morot och palsternacka. Fräs lök, vitlök, morot och palsternacka i olja i en gryta.
  2. Tillsätt de torra kryddorna och fräs med någon minut till. Häll i vatten och krossade tomater, smula ner buljongtärningen. Låt sjuda ca 15 min.
  3. Häll i kikärter och paprika, låt småputtra ca 5 min till. Smaka av med salt och peppar. Servera med yoghurt, hackad persilja och tunnbröd.

Tips

Stek ev tunnbröden i panna med lite olivolja.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lotta

2020-03-15

Favorit! Äter den ofta. Kryddig, ”matig” och riktigt härlig!!

Caroline

2020-02-10

Favorit! Brukar äta med bulgur och slänga i någon näve spenat eller grönkål också!

Caroline

2020-01-31

Stark

Sandra

2020-01-23

En lättlagad rätt som barnen älskar!

Liknande recept

Rotfruktsråraka med bönsalsa

(5)

Krämiga vita bönor med vinterns rotfrukter

(9)

Bön-och rotfruktssoppa med pancetta och parmesan

(5)

Pasta med morotssås och krunchiga kikärtor

(59)

Bönbiffar med picklad blomkål

(13)