Vegetarisk Jansson

Betyg (1-5):
2.75 (4 betyg)

Vegetarisk Janssons frestelse med soltorkade tomater, pinjenötter och parmesan. Krämig och smakrik blir den helt klart en ny favorit på årets julbord!

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 800 g potatis
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 2 dl grädde + ev mjölk
  • 1 krm strösocker
  • svartpeppar
  • 1 dl strimlade marinerade soltorkade tomater
  • 3 msk pinjenötter
  • 0.5 dl finriven parmesan
  • 1 tsk salt
  • Garnering
  • färsk persilja

Gör så här

  1. Skala och strimla potatisen. Skala och skiva löken. Sätt ugnen på 200° med grilleffekt. Fräs löken mjuk, utan att den får färg, i smör i en stor stekpanna, ca 3 min.
  2. Tillsätt potatisen och stek med under omrörning ca 10 min. Häll i grädden och låt sjuda till en krämig konsistens, rör då och då.
  3. Späd ev med lite mjölk om det behövs. Smaka av med socker, salt och peppar.
  4. Ta pannan från värmen och vänd ner tomaterna. Fördela frestelsen i sex små ugnsformar.
  5. Toppa med pinjenötter och parmesan. Grädda i mitten av ugnen till fin färg, ca 5 min. Garnera med hackad persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(18)

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

(6)

Grillad grilloumimacka

(1)

Avokado- och sparrissallad med caviar och hollandaise

(3)

Tempurafriterade grönsaker med dippsås

(1)

Räktacos

(9)

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

(9)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(83)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 800 g potatis
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 2 dl grädde + ev mjölk
  • 1 krm strösocker
  • svartpeppar
  • 1 dl strimlade marinerade soltorkade tomater
  • 3 msk pinjenötter
  • 0.5 dl finriven parmesan
  • 1 tsk salt
  • Garnering
  • färsk persilja

Vegetarisk Jansson

Betyg (1-5):
2.75 (4 betyg)

Vegetarisk Janssons frestelse med soltorkade tomater, pinjenötter och parmesan. Krämig och smakrik blir den helt klart en ny favorit på årets julbord!

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och strimla potatisen. Skala och skiva löken. Sätt ugnen på 200° med grilleffekt. Fräs löken mjuk, utan att den får färg, i smör i en stor stekpanna, ca 3 min.
  2. Tillsätt potatisen och stek med under omrörning ca 10 min. Häll i grädden och låt sjuda till en krämig konsistens, rör då och då.
  3. Späd ev med lite mjölk om det behövs. Smaka av med socker, salt och peppar.
  4. Ta pannan från värmen och vänd ner tomaterna. Fördela frestelsen i sex små ugnsformar.
  5. Toppa med pinjenötter och parmesan. Grädda i mitten av ugnen till fin färg, ca 5 min. Garnera med hackad persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(18)

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

(6)

Grillad grilloumimacka

(1)

Avokado- och sparrissallad med caviar och hollandaise

(3)

Tempurafriterade grönsaker med dippsås

(1)

Räktacos

(9)

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

(9)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(83)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies