Vegetarisk curry med gröna nudlar

Betyg (1-5):
3.83 (6 betyg)

Ingefära, chili och kajenn ger smak till denna fantastiska kokosgryta.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15 st
  • 500 g grov wokmix eller dina egna favoritgrönsaker
  • 2 msk matolja, t ex rapsolja
  • 1 msk finhackad vitlök eller motsvarande mängd vitlök på tub
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 1 hackad röd chili eller teskedar chili på tub
  • 2 skivade gula lökar
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 3 dl kokosmjölk
  • 1 tsk majsena
  • 2 msk curry
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 2 msk soja
  • 1 msk socker
  • 250 g spenatnudlar eller andra äggnudlar
  • 2 tsk sesamolja

Gör så här

  1. Rör ut maizena i kall grönsaksbuljong tillsammans med sojan. Koka nudlarna enligt paketets anvisningar. Hetta upp en wok eller en stekpanna med höga kanter. Häll i oljan och börja med att bryna vitlöken, chilin, ingefäran och löken tillsammans med curry. Rör om och bryn tills löken är mjuk.
  2. Häll i wokmixen och bryn i ca 3 minuter, tillsätt kajenn och socker och rör runt. Tillsätt kokosmjölk och grönsaksbuljong och låt det koka upp.

Servering

Servera direkt med de nykokta nudlarna som du har droppat sesamolja över.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Majsan

2013-02-10

Enkel att göra, het och god.

Liknande recept

Kyckling- och nudelsoppa

(10)

Rispappersrullar med dippsås

(4)

Grön risnudelsallad

(8)

Wokad glasnudelsallad

(2)

Soppa med nudlar och färs

(13)

Fiskgryta med nudlar och broccoli

(23)

Vegowok

(4)

Wokgryta med nudlar och currypasta

(3)
15 st
  • Ingredienser 15 st
  • 500 g grov wokmix eller dina egna favoritgrönsaker
  • 2 msk matolja, t ex rapsolja
  • 1 msk finhackad vitlök eller motsvarande mängd vitlök på tub
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 1 hackad röd chili eller teskedar chili på tub
  • 2 skivade gula lökar
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 3 dl kokosmjölk
  • 1 tsk majsena
  • 2 msk curry
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 2 msk soja
  • 1 msk socker
  • 250 g spenatnudlar eller andra äggnudlar
  • 2 tsk sesamolja

Vegetarisk curry med gröna nudlar

Betyg (1-5):
3.83 (6 betyg)

Ingefära, chili och kajenn ger smak till denna fantastiska kokosgryta.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut maizena i kall grönsaksbuljong tillsammans med sojan. Koka nudlarna enligt paketets anvisningar. Hetta upp en wok eller en stekpanna med höga kanter. Häll i oljan och börja med att bryna vitlöken, chilin, ingefäran och löken tillsammans med curry. Rör om och bryn tills löken är mjuk.
  2. Häll i wokmixen och bryn i ca 3 minuter, tillsätt kajenn och socker och rör runt. Tillsätt kokosmjölk och grönsaksbuljong och låt det koka upp.

Servering

Servera direkt med de nykokta nudlarna som du har droppat sesamolja över.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Majsan

2013-02-10

Enkel att göra, het och god.

Liknande recept

Kyckling- och nudelsoppa

(10)

Rispappersrullar med dippsås

(4)

Grön risnudelsallad

(8)

Wokad glasnudelsallad

(2)

Soppa med nudlar och färs

(13)

Fiskgryta med nudlar och broccoli

(23)

Vegowok

(4)

Wokgryta med nudlar och currypasta

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies