För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Vegetarisk biff à la lindström med mos på rostad vitkål

Betyg (1-5):
3.4 (5 betyg)

Vegetarisk biff à la lindströn - Bönor, mandelmjöl och riven ost döljer sig i de supergoda biffarna med färg från rödbeta.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g vitkål
  • 1 msk olja
  • 500 g potatis
  • 50 g smör
  • 1 dl grädde eller mjölk
  • salt
  • Biffar
  • 400 g kokta kidneybönor, sköljda (bruttovikt)
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl riven gul lök
  • 1 dl riven ost
  • 1 ägg
  • 1 dl finhackad inlagda rödbetor
  • 0.5 dl små kapris
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk neutral olja till stekning
  • Till servering
  • 150 g färsk grönkål
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • citroner

Gör så här

  1. Vitkålsmos: Sätt ugnen på 200°. Skär kålen i klyftor och pensla med olja, salta. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Skala potatisen och koka i saltat vatten. Mixa kålen till en puré och mosa potatisen med en stomp eller ballongvisp. Rör kraftigt ihop potatis, kål, smör och grädde till ett fluffigt mos. Smaka av med salt.

Biffarna

  1. Lägg bönorna i en bunke och mosa ordentligt med t ex en ballongvisp. Blanda med resten av ingredienserna till en jämn smet. Forma till små biffar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna 2–3 min per sida på medelvärme.
  2. Riv grönkålen i mindre bitar och krama runt med olja och salt. Droppa ev lite citron över. Servera biffarna med moset och grönkålssalladen.

Tips

Lite brynt smör som du droppar över biffarna känns lyxigt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2020-09-14

Gott! Även min lite vego-misstänksamme make gav det godkänt. Men tog betydligt längre tid än 40 min. Kan tänkas kunna gå lite fortare med ffa biffarna, när man gjort dem förut. Moset kan nog passa även till annat, tex stekt falukorv.

Sara

2020-05-12

Väldigt gott! Vi använde färdigkokta rödbetor och sen ca 2 msk spad från inlagda rödbetor. Blev fina biffar som höll ihop bra i stekpannan. Gott mos som 5-åringen också gillade.

Liknande recept

Sallad med rostade rotfrukter och kalkon

(1)

Krämiga vita bönor med vinterns rotfrukter

(15)

Rödbetsbiffar i ugn med äppeltzatziki

(55)

Rotfruktsråraka med bönsalsa

(6)

Bönbiffar med picklad blomkål

(13)

Bön-och rotfruktssoppa med pancetta och parmesan

(5)

Pasta med morotssås och krunchiga kikärtor

(73)

Massaman curry

(54)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 600 g vitkål
  • 1 msk olja
  • 500 g potatis
  • 50 g smör
  • 1 dl grädde eller mjölk
  • salt
  • Biffar
  • 400 g kokta kidneybönor, sköljda (bruttovikt)
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl riven gul lök
  • 1 dl riven ost
  • 1 ägg
  • 1 dl finhackad inlagda rödbetor
  • 0.5 dl små kapris
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk neutral olja till stekning
  • Till servering
  • 150 g färsk grönkål
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • citroner

Vegetarisk biff à la lindström med mos på rostad vitkål

Betyg (1-5):
3.4 (5 betyg)

Vegetarisk biff à la lindströn - Bönor, mandelmjöl och riven ost döljer sig i de supergoda biffarna med färg från rödbeta.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vitkålsmos: Sätt ugnen på 200°. Skär kålen i klyftor och pensla med olja, salta. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Skala potatisen och koka i saltat vatten. Mixa kålen till en puré och mosa potatisen med en stomp eller ballongvisp. Rör kraftigt ihop potatis, kål, smör och grädde till ett fluffigt mos. Smaka av med salt.

Biffarna

  1. Lägg bönorna i en bunke och mosa ordentligt med t ex en ballongvisp. Blanda med resten av ingredienserna till en jämn smet. Forma till små biffar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna 2–3 min per sida på medelvärme.
  2. Riv grönkålen i mindre bitar och krama runt med olja och salt. Droppa ev lite citron över. Servera biffarna med moset och grönkålssalladen.

Tips

Lite brynt smör som du droppar över biffarna känns lyxigt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2020-09-14

Gott! Även min lite vego-misstänksamme make gav det godkänt. Men tog betydligt längre tid än 40 min. Kan tänkas kunna gå lite fortare med ffa biffarna, när man gjort dem förut. Moset kan nog passa även till annat, tex stekt falukorv.

Sara

2020-05-12

Väldigt gott! Vi använde färdigkokta rödbetor och sen ca 2 msk spad från inlagda rödbetor. Blev fina biffar som höll ihop bra i stekpannan. Gott mos som 5-åringen också gillade.

Liknande recept

Sallad med rostade rotfrukter och kalkon

(1)

Krämiga vita bönor med vinterns rotfrukter

(15)

Rödbetsbiffar i ugn med äppeltzatziki

(55)

Rotfruktsråraka med bönsalsa

(6)

Bönbiffar med picklad blomkål

(13)

Bön-och rotfruktssoppa med pancetta och parmesan

(5)

Pasta med morotssås och krunchiga kikärtor

(73)

Massaman curry

(54)