Vegetarisk biff à la Lindström

Betyg (1-5):
3.96 (23 betyg)

Visst kan Biff à la Lindström vara vegetarisk! Gör dem på kidneybönor och servera med potatismos och pressgurka på klassiskt vis.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (18)
  • 400 g kidneybönor, på burk, bruttovikt, sköljda
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl riven gul lök
  • 1 dl riven ost
  • 1 ägg
  • 1 dl finhackad inlagd rödbeta
  • 0.5 dl små kapris
  • 2 msk neutral olja till stekning
  • 1 tsk salt
  • Potatismos:
  • 1 kg potatis
  • 2 msk smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • Pressgurka:
  • 0.5 gurka
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)

Gör så här

  1. Potatismos: Skala och koka potatisen i saltat vatten. Mosa med en kross eller ballongvisp. Tillsätt smör, mjölk och salt. Rör kraftigt till ett fluffigt mos.

Pressgurka:

  1. Skiva gurkan tunt, gärna på mandolin. Häll vatten, socker och ättika i en bunke och rör tills sockret smält. Lägg ner gurkan i lagen och lägg på något tungt, t ex en skål, låt stå tills servering.
  2. Lägg bönorna i en bunke och mosa ordentligt med t ex en ballongvisp. Blanda med resten av ingredienserna till en jämn smet. Forma till små biffar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna 2-3 min per sida på medelvärme. Servera med mos och pressgurka.

Servering

Garnera med persilja och lite extra kapris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gabriella

2019-01-12

Att tillsätta spad gjorde stor skillnad och om man vill ha lite mer smak så kan man krydda med rosmarin, timjan och fransk senap. Osten behövs inte alls.

Monica

2017-10-27

Provade att öka mängden bönor och minska på osten och tillsätta lite spad från rödbetorna. Det blev bra

Lars

2017-09-11

Lite torra, men det var nog föra att jag glömde osten, ägget och saltet. %-) Lätt att forma biffarna, med mit moddade recept...

Susanne

2017-08-27

Smeten var bra och lätt att forma till biffar men hela rätten var rätt smaklös

Elin

2017-05-28

Biff-smeten blev lite lös för oss, men löste det genom att hälla i ugnsform o grädda i ugnen istället. Jättegod rätt!

Cecilia

2017-04-18

Blev uppskattat av hela familjen. Kan tipsa om att man kan ta lite skirat eller brynt smör om man tycker det behövs en sås!

Liknande recept

Pasta med morotssås och krunchiga kikärtor

(43)

Bönbiffar med picklad blomkål

(13)

Bön-och rotfruktssoppa med pancetta och parmesan

(5)

Rotfruktsråraka med bönsalsa

(5)

Lins- eller bönbiffar

(7)

Grönsakswok

(17)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 400 g kidneybönor, på burk, bruttovikt, sköljda
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl riven gul lök
  • 1 dl riven ost
  • 1 ägg
  • 1 dl finhackad inlagd rödbeta
  • 0.5 dl små kapris
  • 2 msk neutral olja till stekning
  • 1 tsk salt
  • Potatismos:
  • 1 kg potatis
  • 2 msk smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • Pressgurka:
  • 0.5 gurka
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)

Vegetarisk biff à la Lindström

Betyg (1-5):
3.96 (23 betyg)

Visst kan Biff à la Lindström vara vegetarisk! Gör dem på kidneybönor och servera med potatismos och pressgurka på klassiskt vis.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Potatismos: Skala och koka potatisen i saltat vatten. Mosa med en kross eller ballongvisp. Tillsätt smör, mjölk och salt. Rör kraftigt till ett fluffigt mos.

Pressgurka:

  1. Skiva gurkan tunt, gärna på mandolin. Häll vatten, socker och ättika i en bunke och rör tills sockret smält. Lägg ner gurkan i lagen och lägg på något tungt, t ex en skål, låt stå tills servering.
  2. Lägg bönorna i en bunke och mosa ordentligt med t ex en ballongvisp. Blanda med resten av ingredienserna till en jämn smet. Forma till små biffar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna 2-3 min per sida på medelvärme. Servera med mos och pressgurka.

Servering

Garnera med persilja och lite extra kapris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gabriella

2019-01-12

Att tillsätta spad gjorde stor skillnad och om man vill ha lite mer smak så kan man krydda med rosmarin, timjan och fransk senap. Osten behövs inte alls.

Monica

2017-10-27

Provade att öka mängden bönor och minska på osten och tillsätta lite spad från rödbetorna. Det blev bra

Lars

2017-09-11

Lite torra, men det var nog föra att jag glömde osten, ägget och saltet. %-) Lätt att forma biffarna, med mit moddade recept...

Susanne

2017-08-27

Smeten var bra och lätt att forma till biffar men hela rätten var rätt smaklös

Elin

2017-05-28

Biff-smeten blev lite lös för oss, men löste det genom att hälla i ugnsform o grädda i ugnen istället. Jättegod rätt!

Cecilia

2017-04-18

Blev uppskattat av hela familjen. Kan tipsa om att man kan ta lite skirat eller brynt smör om man tycker det behövs en sås!

Liknande recept

Pasta med morotssås och krunchiga kikärtor

(43)

Bönbiffar med picklad blomkål

(13)

Bön-och rotfruktssoppa med pancetta och parmesan

(5)

Rotfruktsråraka med bönsalsa

(5)

Lins- eller bönbiffar

(7)

Grönsakswok

(17)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies