
Veganska pannkakor med spenat
Betyg (1-5):
Matiga veganska pannkakor med spenat och chiafrön som toppas med sesamfrön, smakrik chimichurri och avokado. Supergott till middag och lunch.
Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 2 msk chiafrön
- 0.75 dl vatten
- 2 dl kikärtsmjöl
- 2 dl sojamjöl
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 6 dl havredryck eller sojadryck
- 70 g färsk spenat
- växtbaserat margarin, till stekning
- Chimichurri
- 2 schalottenlökar
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd chili
- 1 lime, finrivet skal och saft
- 1 dl vitvinsvinäger
- 2 dl mild olivolja
- 1 tsk salt
- 1 dl finhackad färsk oregano
- 2 dl finhackad färsk persilja
- 1 dl finhackad färsk koriander
- Till servering
- 2 avokador
- 1 msk sesamfrö, torrostade
Gör så här
- Blanda chiafrön och vatten i en skål och låt fröna svälla ca 15 min. Mät upp de olika mjölsorterna och salt i en bunke. Tillsätt drycken och vispa till en klumpfri smet.
- Tillsätt spenaten och de svällda chiafröna och mixa med stavmixer till en slät smet. Låt smeten stå och svälla ca 30 min.
Chimichurri:
- Finhacka lök, vitlök och chili. Blanda med limeskal (endast det gröna), limesaft, vinäger, olja och salt. Rör ner örterna och blanda ordentligt.
- Hetta upp en stekpanna, lägg i lite margarin och låt det bli ljusbrunt. Häll i smet, ca 1 dl per pannkaka, och stek på låg värme. När ytan stelnat och blivit matt är det dags att vända pannkakan och grädda på andra sidan. Servera pannkakorna med chimichurri, tärnad avokado och sesamfrön.
Liknande recept
Veganska pannkakor med spenat
Betyg (1-5):
Matiga veganska pannkakor med spenat och chiafrön som toppas med sesamfrön, smakrik chimichurri och avokado. Supergott till middag och lunch.
Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda chiafrön och vatten i en skål och låt fröna svälla ca 15 min. Mät upp de olika mjölsorterna och salt i en bunke. Tillsätt drycken och vispa till en klumpfri smet.
- Tillsätt spenaten och de svällda chiafröna och mixa med stavmixer till en slät smet. Låt smeten stå och svälla ca 30 min.
Chimichurri:
- Finhacka lök, vitlök och chili. Blanda med limeskal (endast det gröna), limesaft, vinäger, olja och salt. Rör ner örterna och blanda ordentligt.
- Hetta upp en stekpanna, lägg i lite margarin och låt det bli ljusbrunt. Häll i smet, ca 1 dl per pannkaka, och stek på låg värme. När ytan stelnat och blivit matt är det dags att vända pannkakan och grädda på andra sidan. Servera pannkakorna med chimichurri, tärnad avokado och sesamfrön.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-05-13
Med hälften av vinägern blev det jättegott.
2019-09-20
Enkelt och riktigt gott!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Frida
2020-05-13
Med hälften av vinägern blev det jättegott.
Maria
2019-09-20
Enkelt och riktigt gott!