Veganska köttbullar med potatismos och brunsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.9 (10 betyg)

Klassiska köttbullar med mos och brunsås på veganskt vis med ugnsstekta morötter. Supergott med rårörda lingon till.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g potatis
  • 1 dl vegansk grädde
  • salt
  • Veganbullar
  • 375 g formbar vegofärs
  • 0.5 gul lök, grovt riven
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Brunsås
  • 0.5 gul lök, grovt riven
  • 2 tsk neutral olja
  • 1.5 dl vegansk grädde
  • 1 msk japansk soja
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 500 g morötter
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • rårörda lingon

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Krossa med ballongvisp, tillsätt grädde och vispa kraftigt till ett fluffigt mos. Smaka av med salt.

Rostade morötter

  1. Skala och skär morötterna i bitar, vänd runt i olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.

Veganbullar

  1. Blanda färsen med lök, ströbröd, vatten, salt och peppar. Rulla små bollar med blöta händer. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bollarna tills de har fin färg och är genomstekta.

Brunsås

  1. Bryn löken i olja till fin brun färg. Häll i grädde och soja och smaka av såsen med salt och peppar. Servera bullarna med moset, morötterna, såsen och ev rårörda lingon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-11-04

Hej Lars-petter! Löken hade fallit bort men är tillbaka i listan nu igen. Det ska vara en halv gul lök, grovt riven. Mvh Maja, redaktör

Jesper

2020-11-03

Gott! Formbar färs är fantastisk!

Lars-petter

2020-11-01

” Blanda färsen med lök” - vilken lök?! Det står ingenting om lök i Ingredienser...

Ulrika

2020-09-20

Supergott

Britta

2020-09-03

Ja det var gött 👍🏽😄

Pernilla

2020-09-02

De va gött👍

Liknande recept

Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(89)
Spara recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(176)
Spara recept

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(158)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(30)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 800 g potatis
  • 1 dl vegansk grädde
  • salt
  • Veganbullar
  • 375 g formbar vegofärs
  • 0.5 gul lök, grovt riven
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Brunsås
  • 0.5 gul lök, grovt riven
  • 2 tsk neutral olja
  • 1.5 dl vegansk grädde
  • 1 msk japansk soja
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 500 g morötter
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • rårörda lingon

Veganska köttbullar med potatismos och brunsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.9 (10 betyg)

Klassiska köttbullar med mos och brunsås på veganskt vis med ugnsstekta morötter. Supergott med rårörda lingon till.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Krossa med ballongvisp, tillsätt grädde och vispa kraftigt till ett fluffigt mos. Smaka av med salt.

Rostade morötter

  1. Skala och skär morötterna i bitar, vänd runt i olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.

Veganbullar

  1. Blanda färsen med lök, ströbröd, vatten, salt och peppar. Rulla små bollar med blöta händer. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bollarna tills de har fin färg och är genomstekta.

Brunsås

  1. Bryn löken i olja till fin brun färg. Häll i grädde och soja och smaka av såsen med salt och peppar. Servera bullarna med moset, morötterna, såsen och ev rårörda lingon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-11-04

Hej Lars-petter! Löken hade fallit bort men är tillbaka i listan nu igen. Det ska vara en halv gul lök, grovt riven. Mvh Maja, redaktör

Jesper

2020-11-03

Gott! Formbar färs är fantastisk!

Lars-petter

2020-11-01

” Blanda färsen med lök” - vilken lök?! Det står ingenting om lök i Ingredienser...

Ulrika

2020-09-20

Supergott

Britta

2020-09-03

Ja det var gött 👍🏽😄

Pernilla

2020-09-02

De va gött👍

Liknande recept

Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(89)
Spara recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(176)
Spara recept

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(158)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(30)