Vegansk lasagne

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.16 (76 betyg)

Enkel och krämig vegansk lasagne med smakrik grönsaksröra, toppad med riven vegansk ost. Det här kan bli en ny favoriträtt!

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 morot (ca 100 g)
  • 1 gul paprika
  • 1 selleristjälk
  • 1 liten gul lök
  • 100 g champinjoner
  • 0.5 zucchini
  • 0.5 finhackad röd chili
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 burkar krossade tomater (à 400 g)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl hackad färsk oregano eller 2 tsk torkad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl Imat fraiche
  • 6 torkade lasagneplattor
  • 1 dl riven veganost
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • färsk grönkål

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Tärna alla grönsaker fint och stek med chili och vitlök i olivolja tills de är något mjuka.
  2. Tillsätt tomatpurén och stek 2 min under omrörning. Häll i tomatkross och lägg i buljongtärning och oregano. Salta och peppra. Låt sjuda ca 8 min på låg värme.
  3. Varva grönsaksröran med pastaplattor och Imat fraiche. Låt sista lagret vara grönsaksröra. Toppa med riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 30 min. Servera med t ex grönkålssallad.

Tips

Det går bra att byta veganprodukterna mot vanlig crème fraiche och riven ost.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anette

2020-07-04

Bästa lasagnen! Jag gör den alltid med glutenfria plattor, fungerar hur bra som helst.

Karin

2020-04-09

Har gjort denna lasagne kanske 50 gånger. Så god och enkel!

Sebastian

2018-09-05

Väldigt bra recept! Själv strör jag näringsjäst över den rivna "osten" vilket ger en smak av lite kraftigare ost.

Saga

2017-09-13

Tack Coop för ett bra och enkelt recept! Så fort familjen ska göra lasagne är det detta vi utgår ifrån. Älskar att det är så mycket grönsaker och härligt i! Idag gjordes grönsakssåsen på en halv zucchini, ett förvällt paket sojafärs (125g torrvikt), två rivna morötter, en gul paprika, en STOR gul lök, 250g färsk svamp, tre vitlöksklyftor, två konserver krossade tomater samt en massa kryddor. Istället för crème fraîche använde vi en liten förp. keso. Hela skapelsen toppades med en påse färdigriven mozzarella. LUKTAR UNDERBART FRÅN UGNEN! Det blev lite grönsakssås över, men det var tanken. Om man inte vill ha sås över så kan man minska mängderna :) Rekommenderas!

Katarina

2017-06-29

Gjorde grönsaksröran i förväg och frös in - lasagnen blev mycket god men minska i så fall på tomatkrossen eftersom det blev lite "vattnigt".

Charlotte

2016-10-01

gjorde en bechamelsås på havremjölk istället för Imat fraiche. Blev också gott

Kim

2016-05-19

ruggigt gott

Monica

2016-05-09

Gott alla både stora och små gillade detta

Martin

2016-02-09

Jag var skeptisk från början, då jag inte gillar vare sig paprika, selleri eller zucchini. Men blev positivt överraskad, det var gott!

Liknande recept

Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Korvstroganoff på grillen

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Belugalasagne

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(2)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 1 morot (ca 100 g)
  • 1 gul paprika
  • 1 selleristjälk
  • 1 liten gul lök
  • 100 g champinjoner
  • 0.5 zucchini
  • 0.5 finhackad röd chili
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 burkar krossade tomater (à 400 g)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl hackad färsk oregano eller 2 tsk torkad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl Imat fraiche
  • 6 torkade lasagneplattor
  • 1 dl riven veganost
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • färsk grönkål

Vegansk lasagne

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.16 (76 betyg)

Enkel och krämig vegansk lasagne med smakrik grönsaksröra, toppad med riven vegansk ost. Det här kan bli en ny favoriträtt!

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Tärna alla grönsaker fint och stek med chili och vitlök i olivolja tills de är något mjuka.
  2. Tillsätt tomatpurén och stek 2 min under omrörning. Häll i tomatkross och lägg i buljongtärning och oregano. Salta och peppra. Låt sjuda ca 8 min på låg värme.
  3. Varva grönsaksröran med pastaplattor och Imat fraiche. Låt sista lagret vara grönsaksröra. Toppa med riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 30 min. Servera med t ex grönkålssallad.

Tips

Det går bra att byta veganprodukterna mot vanlig crème fraiche och riven ost.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anette

2020-07-04

Bästa lasagnen! Jag gör den alltid med glutenfria plattor, fungerar hur bra som helst.

Karin

2020-04-09

Har gjort denna lasagne kanske 50 gånger. Så god och enkel!

Sebastian

2018-09-05

Väldigt bra recept! Själv strör jag näringsjäst över den rivna "osten" vilket ger en smak av lite kraftigare ost.

Saga

2017-09-13

Tack Coop för ett bra och enkelt recept! Så fort familjen ska göra lasagne är det detta vi utgår ifrån. Älskar att det är så mycket grönsaker och härligt i! Idag gjordes grönsakssåsen på en halv zucchini, ett förvällt paket sojafärs (125g torrvikt), två rivna morötter, en gul paprika, en STOR gul lök, 250g färsk svamp, tre vitlöksklyftor, två konserver krossade tomater samt en massa kryddor. Istället för crème fraîche använde vi en liten förp. keso. Hela skapelsen toppades med en påse färdigriven mozzarella. LUKTAR UNDERBART FRÅN UGNEN! Det blev lite grönsakssås över, men det var tanken. Om man inte vill ha sås över så kan man minska mängderna :) Rekommenderas!

Katarina

2017-06-29

Gjorde grönsaksröran i förväg och frös in - lasagnen blev mycket god men minska i så fall på tomatkrossen eftersom det blev lite "vattnigt".

Charlotte

2016-10-01

gjorde en bechamelsås på havremjölk istället för Imat fraiche. Blev också gott

Kim

2016-05-19

ruggigt gott

Monica

2016-05-09

Gott alla både stora och små gillade detta

Martin

2016-02-09

Jag var skeptisk från början, då jag inte gillar vare sig paprika, selleri eller zucchini. Men blev positivt överraskad, det var gott!

Liknande recept

Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Korvstroganoff på grillen

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Belugalasagne

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(2)