Vedhalstrad torsk med potatis, ägg och brynt smör

Betyg (1-5):
4.17 (6 betyg)

Elden ger maten rökig smak och karaktär och det är konstigt nog mycket enklare än det ser ut - Recept av Niklas Ekstedt och foto: Wolfgang Kleinschmidt

Tillagningstid: 1 tim
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 4 torskryggfilé med skinn
  • 0.5 citron, i klyftor till servering
  • 1 tsk salt
  • Ljummen potatissallad
  • 1 kg färskpotatis
  • 3 ägg
  • 150 g smör
  • 75 g ansjovisfilé
  • 1 kruka gräslök, finskuren
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 1 dl gräddfil
  • 3 msk skånsk senap

Gör så här

  1. Salta fisken på båda sidor och låt stå i rumstemperatur ca 30 min före grillning. Tänd eld på torra björkvedsträn. (Undvik att använda tändvätska.)

Potatissallad:

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av. Koka äggen 6 min. Kyl dem i kallt vatten. Skala direkt. Bryn smöret. Dela ev potatisen och fördela på ett uppläggningsfat.
  2. Toppa med ägghalvor, hela ansjovisfiléer, gräslök, rödlök, klickar av gräddfil och senap. Ringla över brynt smör. Salta.
  3. Torka fisken på båda sidor. Vänd upp en glödande vedklabbe och lägg på torsken med skinnsidan nedåt. Låt fiskbiten ligga på vedklabben 2–3 min per sida. Grilla tills fisken är färdig. Servera med citronklyftor och potatissalladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2017-05-31

Till Karl: Our test kitchen always cook all recipes before we launch them on the website, also this recipe. But it is important to have a fresh piece of codfilé with the skin left.

Karl

2017-05-17

If that piece of fish in the picture has been cooked on a burning log of wood as the recipe says then I'm a Dutch man - why are celebrity cooks allowed to get away with such misrepresentation. If you or I cooked a piece of cod like the recipe says it would NEVER look like that picture, it would be falling apart, stuck on the log and have bits of black burnt wood stuck all over it. COOP - stop using such false techniques - I love the shop and the points system and enjoy getting recipe ideas from the magazine but this kind of lying is just annoying.

Liknande recept

Laxpudding - enkelt recept

(44)

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

(19)

Gratäng med potatis, ägg och anjovis

(8)

Lotta Lundgren - Fisksufflé

(52)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Tonfisksallad med vita bönor

(14)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 4 torskryggfilé med skinn
  • 0.5 citron, i klyftor till servering
  • 1 tsk salt
  • Ljummen potatissallad
  • 1 kg färskpotatis
  • 3 ägg
  • 150 g smör
  • 75 g ansjovisfilé
  • 1 kruka gräslök, finskuren
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 1 dl gräddfil
  • 3 msk skånsk senap

Vedhalstrad torsk med potatis, ägg och brynt smör

Betyg (1-5):
4.17 (6 betyg)

Elden ger maten rökig smak och karaktär och det är konstigt nog mycket enklare än det ser ut - Recept av Niklas Ekstedt och foto: Wolfgang Kleinschmidt

Tillagningstid: 1 tim
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta fisken på båda sidor och låt stå i rumstemperatur ca 30 min före grillning. Tänd eld på torra björkvedsträn. (Undvik att använda tändvätska.)

Potatissallad:

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av. Koka äggen 6 min. Kyl dem i kallt vatten. Skala direkt. Bryn smöret. Dela ev potatisen och fördela på ett uppläggningsfat.
  2. Toppa med ägghalvor, hela ansjovisfiléer, gräslök, rödlök, klickar av gräddfil och senap. Ringla över brynt smör. Salta.
  3. Torka fisken på båda sidor. Vänd upp en glödande vedklabbe och lägg på torsken med skinnsidan nedåt. Låt fiskbiten ligga på vedklabben 2–3 min per sida. Grilla tills fisken är färdig. Servera med citronklyftor och potatissalladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2017-05-31

Till Karl: Our test kitchen always cook all recipes before we launch them on the website, also this recipe. But it is important to have a fresh piece of codfilé with the skin left.

Karl

2017-05-17

If that piece of fish in the picture has been cooked on a burning log of wood as the recipe says then I'm a Dutch man - why are celebrity cooks allowed to get away with such misrepresentation. If you or I cooked a piece of cod like the recipe says it would NEVER look like that picture, it would be falling apart, stuck on the log and have bits of black burnt wood stuck all over it. COOP - stop using such false techniques - I love the shop and the points system and enjoy getting recipe ideas from the magazine but this kind of lying is just annoying.

Liknande recept

Laxpudding - enkelt recept

(44)

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

(19)

Gratäng med potatis, ägg och anjovis

(8)

Lotta Lundgren - Fisksufflé

(52)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Tonfisksallad med vita bönor

(14)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies