Vattenmelonsallad med fetaost och oliver

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.43 (44 betyg)

Svalkande och frisk sallad med vattenmelon, fetaost och oliver, perfekt att njuta av i sommarvärmen. Enkelt att göra och god att toppa med basilika och vinäger.

Tillagningstid: 15 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g svarta eller gröna oliver
  • 2 msk olivolja
  • 600 g vattenmelon, i bitar
  • 200 g fetaost, i bitar
  • 120 g tunt strimlad röd lök
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl basilika
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg oliverna i oljan. Blanda melon, fetaost och lök Tillsätt oliverna och ringla över resten av oljan och vinägern, samt strö över basilikan. Salta och peppra.

Tips

Rödvinsvänegern kan bytas ut mot pressad citronsaft.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elisabeth

2020-08-01

Fantastiskt gott! Vi njöt av varje tugga. Rostat bröd med Västerbottensost smakar bra till. Rekommenderas verkligen!

Fred

2020-04-04

så HIIIIIIIIIMMMMMMMLLLLLLAAAAA GOOOOOOOOTTTTTTT

Gerda

2011-12-22

Mums! Så fräscht och gott när vattenmelonerna är i säsong. Funkar bra även utan oliver, tycker jag.

Liknande recept

Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Krämig citron- och timjansill

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Krämig sill med lime, chili och äpple

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Äppelsallad med persilja och chili

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Löjromssill med citron

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(113)
Spara recept

Inlagd sill med citrongräs och granatäpple

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Couscous med grillad nektarin och halloumi

Betyg
Betyg
(62)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 200 g svarta eller gröna oliver
  • 2 msk olivolja
  • 600 g vattenmelon, i bitar
  • 200 g fetaost, i bitar
  • 120 g tunt strimlad röd lök
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl basilika
  • 0.5 tsk svartpeppar

Vattenmelonsallad med fetaost och oliver

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.43 (44 betyg)

Svalkande och frisk sallad med vattenmelon, fetaost och oliver, perfekt att njuta av i sommarvärmen. Enkelt att göra och god att toppa med basilika och vinäger.

Tillagningstid: 15 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg oliverna i oljan. Blanda melon, fetaost och lök Tillsätt oliverna och ringla över resten av oljan och vinägern, samt strö över basilikan. Salta och peppra.

Tips

Rödvinsvänegern kan bytas ut mot pressad citronsaft.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elisabeth

2020-08-01

Fantastiskt gott! Vi njöt av varje tugga. Rostat bröd med Västerbottensost smakar bra till. Rekommenderas verkligen!

Fred

2020-04-04

så HIIIIIIIIIMMMMMMMLLLLLLAAAAA GOOOOOOOOTTTTTTT

Gerda

2011-12-22

Mums! Så fräscht och gott när vattenmelonerna är i säsong. Funkar bra även utan oliver, tycker jag.

Liknande recept

Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Krämig citron- och timjansill

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Krämig sill med lime, chili och äpple

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Äppelsallad med persilja och chili

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Löjromssill med citron

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(113)
Spara recept

Inlagd sill med citrongräs och granatäpple

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Couscous med grillad nektarin och halloumi

Betyg
Betyg
(62)