För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Vattenmelonsallad med fetaost och oliver

Betyg (1-5):
3.38 (42 betyg)

Svalkande och frisk sallad med vattenmelon, fetaost och oliver, perfekt att njuta av i sommarvärmen. Enkelt att göra och god att toppa med basilika och vinäger.

Tillagningstid: 15 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g svarta eller gröna oliver
  • 2 msk olivolja
  • 600 g vattenmelon, i bitar
  • 200 g fetaost, i bitar
  • 120 g tunt strimlad röd lök
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl basilika
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg oliverna i oljan. Blanda melon, fetaost och lök Tillsätt oliverna och ringla över resten av oljan och vinägern, samt strö över basilikan. Salta och peppra.

Tips

Rödvinsvänegern kan bytas ut mot pressad citronsaft.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fred

2020-04-04

så HIIIIIIIIIMMMMMMMLLLLLLAAAAA GOOOOOOOOTTTTTTT

Gerda

2011-12-22

Mums! Så fräscht och gott när vattenmelonerna är i säsong. Funkar bra även utan oliver, tycker jag.

Liknande recept

Krämig citrongrässill

(1)

Inlagd sill med citrongräs och granatäpple

(2)

Äppelsallad med persilja och chili

(1)

Couscous med grillad nektarin och halloumi

(60)

Krämig sill med lime, chili och äpple

(15)

Mangobiffsallad med nudlar

(17)

Chilifrästa pilgrimsmusslor

(59)

Löjromssill med citron

(7)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 200 g svarta eller gröna oliver
  • 2 msk olivolja
  • 600 g vattenmelon, i bitar
  • 200 g fetaost, i bitar
  • 120 g tunt strimlad röd lök
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl basilika
  • 0.5 tsk svartpeppar

Vattenmelonsallad med fetaost och oliver

Betyg (1-5):
3.38 (42 betyg)

Svalkande och frisk sallad med vattenmelon, fetaost och oliver, perfekt att njuta av i sommarvärmen. Enkelt att göra och god att toppa med basilika och vinäger.

Tillagningstid: 15 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg oliverna i oljan. Blanda melon, fetaost och lök Tillsätt oliverna och ringla över resten av oljan och vinägern, samt strö över basilikan. Salta och peppra.

Tips

Rödvinsvänegern kan bytas ut mot pressad citronsaft.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fred

2020-04-04

så HIIIIIIIIIMMMMMMMLLLLLLAAAAA GOOOOOOOOTTTTTTT

Gerda

2011-12-22

Mums! Så fräscht och gott när vattenmelonerna är i säsong. Funkar bra även utan oliver, tycker jag.

Liknande recept

Krämig citrongrässill

(1)

Inlagd sill med citrongräs och granatäpple

(2)

Äppelsallad med persilja och chili

(1)

Couscous med grillad nektarin och halloumi

(60)

Krämig sill med lime, chili och äpple

(15)

Mangobiffsallad med nudlar

(17)

Chilifrästa pilgrimsmusslor

(59)

Löjromssill med citron

(7)