Vårrullar med räkor

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Det är faktiskt inte svårt att göra egna vårrullar. Dessa är fyllda med grönsaker och räkor. Doppa i en smakrik sås och pressa över lite lime vid servering.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 250 g färsk filodeg
  • 400 g wokmix, Hackat och klart
  • 170 g skalade räkor
  • 3 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 1 kruka färsk koriander, stjälk och blad
  • neutral olja, till stekning
  • Till servering
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 gemsallad
  • limeklyftor

Gör så här

  1. Dela filodegsarken på mitten. Lägg ca 3 msk av grönsaksmixen på kortsidan av degarket. Lägg några räkor, ingefära, chili och koriander ovanpå och rulla in fyllningen ett varv. Vik in kanterna och rulla ihop till en vårrulle. Gör likadant med resten.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek rullarna gyllene runt om, börja steka med skarven nedåt. Blanda sweet chilisås med limeskal (endast det gröna) och limesaft till en sås att doppa vårrullarna i. Servera i salladsblad och gärna med extra limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

(1)

Räktacos

(9)

Varm musselmacka

(2)

Kräftstjärtar i smörig sås

(2)

Risbollar med räkor och limedipp

(20)

Räkor med mango, chili och koriander

(57)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

(52)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 250 g färsk filodeg
  • 400 g wokmix, Hackat och klart
  • 170 g skalade räkor
  • 3 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 1 kruka färsk koriander, stjälk och blad
  • neutral olja, till stekning
  • Till servering
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 gemsallad
  • limeklyftor

Vårrullar med räkor

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Det är faktiskt inte svårt att göra egna vårrullar. Dessa är fyllda med grönsaker och räkor. Doppa i en smakrik sås och pressa över lite lime vid servering.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela filodegsarken på mitten. Lägg ca 3 msk av grönsaksmixen på kortsidan av degarket. Lägg några räkor, ingefära, chili och koriander ovanpå och rulla in fyllningen ett varv. Vik in kanterna och rulla ihop till en vårrulle. Gör likadant med resten.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek rullarna gyllene runt om, börja steka med skarven nedåt. Blanda sweet chilisås med limeskal (endast det gröna) och limesaft till en sås att doppa vårrullarna i. Servera i salladsblad och gärna med extra limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

(1)

Räktacos

(9)

Varm musselmacka

(2)

Kräftstjärtar i smörig sås

(2)

Risbollar med räkor och limedipp

(20)

Räkor med mango, chili och koriander

(57)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

(52)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies