Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

Betyg (1-5):
3.17 (6 betyg)

Vegetariska vårrullar som doppas i stark dippsås.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
40 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 16 st
  • 2 msk rapsolja eller solrosolja
  • 300 g grovriven vitkål
  • 300 g grovrivna morötter
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 riven gul lök
  • 1.5 urkärnad och finhackad röd chili
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 250 g strimlade sockerärtor
  • 2 msk pressad citron
  • 500 g tinad filodeg
  • 2 msk rapsolja eller solrosolja
  • Dipp:
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 lime, rivet skal
  • 1 dl pressad lime (ca 3 lime)
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk fisksås (nam pla)

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller wok och fräs vitkål, morötter, lök och chili tills de mjuknat men inte fått färg. Krydda med salt och peppar. Ta från värmen och blanda i sockerärter och pressad citron.
  2. Vik ut filodegen. Skär arken i 4 remsor från långsidan. Lägg cirka 2 matskedar röra en bit in på kortsidan av en remsa, lägg över kantbiten, vik in sidokanterna och rulla ihop till en rulle.
  3. Gör likadant med resten. Låt en fuktig, urvriden handduk ligga över filodegen du inte jobbar med, degen torkar snabbt.
  4. Lägg vårrullarna i en långpanna (30 x 40 centimeter) med bakplåtspapper i. Lämna lite mellanrum mellan rullarna. Pensla dem med olja och grädda tills de fått färg, 20−25 minuter.
  5. Blanda ingredienserna till dippen.

Servering

Servera vårrullar och dipp med hackad koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Krämig wasabisill

(6)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(5)

Räksallad med japansk dressing

(79)

Risfyllda grönsaker

(0)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)
16 st
  • Ingredienser 16 st
  • 2 msk rapsolja eller solrosolja
  • 300 g grovriven vitkål
  • 300 g grovrivna morötter
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 riven gul lök
  • 1.5 urkärnad och finhackad röd chili
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 250 g strimlade sockerärtor
  • 2 msk pressad citron
  • 500 g tinad filodeg
  • 2 msk rapsolja eller solrosolja
  • Dipp:
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 lime, rivet skal
  • 1 dl pressad lime (ca 3 lime)
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk fisksås (nam pla)

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

Betyg (1-5):
3.17 (6 betyg)

Vegetariska vårrullar som doppas i stark dippsås.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
40 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller wok och fräs vitkål, morötter, lök och chili tills de mjuknat men inte fått färg. Krydda med salt och peppar. Ta från värmen och blanda i sockerärter och pressad citron.
  2. Vik ut filodegen. Skär arken i 4 remsor från långsidan. Lägg cirka 2 matskedar röra en bit in på kortsidan av en remsa, lägg över kantbiten, vik in sidokanterna och rulla ihop till en rulle.
  3. Gör likadant med resten. Låt en fuktig, urvriden handduk ligga över filodegen du inte jobbar med, degen torkar snabbt.
  4. Lägg vårrullarna i en långpanna (30 x 40 centimeter) med bakplåtspapper i. Lämna lite mellanrum mellan rullarna. Pensla dem med olja och grädda tills de fått färg, 20−25 minuter.
  5. Blanda ingredienserna till dippen.

Servering

Servera vårrullar och dipp med hackad koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Krämig wasabisill

(6)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(5)

Räksallad med japansk dressing

(79)

Risfyllda grönsaker

(0)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies