Varmrökt lax med picklad blomkål och hovmästardressing

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Servera en ny laxrätt på julbordet eller njut av den som lunch i mellandagarna. Julens smaker senap och äpple samsas med varmrökt lax och picklad blomkål.

Tillagningstid: 20 min + tid att dra
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 400 g varmrökt lax
  • 0.5 litet huvud rosésallad
  • 1 kruka krispsallad
  • 1 litet äpple, fint tärnat
  • 1 dl hackad dill
  • 0.5 dl finskuren gräslök
  • Picklad blomkål:
  • 3 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk gula senapsfrön
  • 150 g blomkålsris
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • Hovmästardressing:
  • 1.5 dl hovmästarsås
  • 1.5 dl smetana

Gör så här

  1. Picklad blomkål: Blanda vatten, socker, ättiksprit och senapsfrön i en kastrull och värm tills sockret smält. Lägg blomkål och lök i en skål och häll över lagen. Låt stå och dra i minst 20 min men gärna över natten.
  2. Blanda hovmästarsåsen med smetana till en dressing.
  3. Häll av lagen från blomkålen genom en sil. Bryt bitar av salladen och fördela på ett serveringsfat. Lägg bitar av laxen ovanpå och strö över blomkålen och fint tärnat äpple. Toppa med klickar av såsen, dill och gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Margareta

2018-03-10

👍👍👍

Liknande recept

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Gravad röding

(22)

Bowl med sashimilax

(5)

Inkokt lax

(8)

Lax- och prosciuttosallad

(4)

Gravad lax

(21)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(83)

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

(0)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 400 g varmrökt lax
  • 0.5 litet huvud rosésallad
  • 1 kruka krispsallad
  • 1 litet äpple, fint tärnat
  • 1 dl hackad dill
  • 0.5 dl finskuren gräslök
  • Picklad blomkål:
  • 3 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk gula senapsfrön
  • 150 g blomkålsris
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • Hovmästardressing:
  • 1.5 dl hovmästarsås
  • 1.5 dl smetana

Varmrökt lax med picklad blomkål och hovmästardressing

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Servera en ny laxrätt på julbordet eller njut av den som lunch i mellandagarna. Julens smaker senap och äpple samsas med varmrökt lax och picklad blomkål.

Tillagningstid: 20 min + tid att dra
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Picklad blomkål: Blanda vatten, socker, ättiksprit och senapsfrön i en kastrull och värm tills sockret smält. Lägg blomkål och lök i en skål och häll över lagen. Låt stå och dra i minst 20 min men gärna över natten.
  2. Blanda hovmästarsåsen med smetana till en dressing.
  3. Häll av lagen från blomkålen genom en sil. Bryt bitar av salladen och fördela på ett serveringsfat. Lägg bitar av laxen ovanpå och strö över blomkålen och fint tärnat äpple. Toppa med klickar av såsen, dill och gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Margareta

2018-03-10

👍👍👍

Liknande recept

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Gravad röding

(22)

Bowl med sashimilax

(5)

Inkokt lax

(8)

Lax- och prosciuttosallad

(4)

Gravad lax

(21)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(83)

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies